Η μεγάλη νύχτα του Παπαγιάννη!

Η μεγάλη νύχτα του Παπαγιάννη!

Η μεγάλη νύχτα του Παπαγιάννη!

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει πως ο 19χρονος σέντερ «ξετρέλανε» περισσότερες από τις μισές ομάδες του ΝΒΑ και «κλείδωσε» την επιλογή του σε καλή θέση στον 1ο γύρο του ντραφτ. Ατλάντα, Βοστώνη και Φίνιξ έχουν ήδη εκδηλωθεί υπέρ του!

H απόφαση είχε ληφθεί πριν καν αρχίσουν οι τελικοί των play-offs της Basket League κι έτσι, μετά και την θετική του παρουσία στους αγώνες με τον Ολυμπιακό κι αφότου ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στο χέρι, ο ψηλός από τα Μέγαρα δεν έχασε χρόνο και μαζί με τον εκπρόσωπό του, αρχές Ιουνίου, πήρε το αεροπλάνο και «πέταξε» για να «κυνηγήσει» το όνειρό του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πληροφόρηση ότι το draft του 2017, ίσως να έχει μεγαλύτερη ποιότητα και να κρύβει περισσότερους κινδύνους, κατέστησε την διαδικασία της συμμετοχής στα καθιερωμένα work-outs ως «αναγκαίο κακό», αλλά όπως ενδεχομένως να αποδειχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/06), το ταξίδι στην Αμερική και οι προπονήσεις ενώπιον των ομάδων του ΝΒΑ, ήταν ίσως η πιο σοφή κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, σέντερ του Παναθηναϊκού. Γι' αυτό και η θεαματική πρόοδος που έκανε το τελευταίο 20ήμερο, επετεύχθη βάσει στρατηγικής και πίστης στις δυνατότητές του.

Στην διάρκεια της πολυήμερης παραμονής του στην «Μέκκα του μπάσκετ», ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν «διαφήμισε» απλά με τον καλύτερο τρόπο τα πλούσια προσόντα του, αλλά είχε την ευκαιρία να δείξει ότι είναι ένας από τους λίγους «δεινόσαυρους» (2,19) της σύγχρονης εποχής, που εκτός της κυριαρχίας του μέσα στην ρακέτα σε άμυνα κι επίθεση, μπορεί να σουτάρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και μακριά από το καλάθι καθώς επίσης και από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι Σανς τον «ερωτεύτηκαν»... κεραυνοβόλα από την πρώτη προπόνηση που έκανε επί αμερικανικού εδάφους στο Φίνιξ, ενώ εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι δήλωσαν οι προπονητές των Σέλτικς, στο αμέσως επόμενο work-out, που έγινε στη Βοστώνη. Εκεί, όμως, που ο πρώην παίκτης του Περιστερίου έκανε πάταγο, ήταν στη Φιλαντέλφια, όπου προπονήθηκε βγάζοντας φοβερή ένταση μπροστά στα μάτια εκπροσώπων από σχεδόν 25 οργανισμούς του ΝΒΑ! Μετά τα εξαιρετικά διαπιστευτήρια που κατέθεσε στο παρκέ του πανεπιστημίου Temple, μάλιστα, ο Έλληνας ψηλός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον head-coach των Ατλάντα Χόουκς, Μάϊκ Μπουντενχόλτζερ, ο οποίος τον πλησίασε για να συγχαρεί και του ευχηθεί καλή επιτυχία στο draft.

Εκεί λοιπόν, που μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες τα mock-draft των περισσότερων εξειδικευμένων ιστοσελίδων προέβλεπαν ότι θα επιλεγεί από τα μέσα έως και το τέλος του 2ου γύρου (γύρω στο νο50), οι προσλαμβάνουσες που εισέπρατταν από τις ομάδες, ο Έλληνας ατζέντης του (Μάριος Ολύμπιος) και ο Αμερικανός (Andrew Buck), ήταν τόσο θερμές για το status του παίκτη τους στην εφετινή διαδικασία επιλογής, που η απόφαση να μην αποσύρουν τη συμμετοχή του, ήρθε σχεδόν αναπόφευκτα. Απλά ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να χάσουν την ευκαιρία! Βέβαια, όλα αυτά βρίσκονται ακόμη στην σφαίρα της θεωρίας, γιατί πολλές ομάδες υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και όταν έρθει η ώρα, εξαφανίζονται... Επομένως, μένει να αποδειχθούν στην πράξη.

Εντούτοις, οι πληροφορίες που συλλέγουμε, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συγκλίνουν στην πεποίθηση ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης, αναμένεται να επιλεγεί σίγουρα στον 1ο γύρο (κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα παραμείνει στην Ελλάδα) και όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, θα βρεθεί στην καλύτερη περίπτωση στο νο8 (Σακραμέντο Κινγκς) και στην χειρότερη στο νο29 (Σαν Αντόνιο Σπερς)! Αν συμβεί αυτό, τότε ο 19χρονος σέντερ θα υπογράψει πιθανότατα συμβόλαιο για 2+2 χρόνια και ουσιαστικά θα έχει την ευκαιρία φτιάξει πρωτίστως τη ζωή του και να κάνει καριέρα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Εν κατακλείδι, αν ο Παπαγιάννης δεν επιλεγεί από ομάδες που άκουσαν καλά λόγια γι' αυτόν και είχαν απευθείας πρόσβαση για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωσή του, όπως οι «βασιλιάδες» στο νο8 (Ντίβατς και Στογιάκοβιτς ρώτησαν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο προπονητή τους Ντέϊβ Γιέργκερ τηλεφώνησε στο Νικ Καλάθη, με τον οποίο συνυπήρξαν στο Μέμφις), το Μιλγουόκι στο νο10 (μέσω Αντετοκούνμπο) και το Ορλάντο στο νο11 (ο Φρανκ Βόγκελ μίλησε με τον Φώτη Κατσικάρη), τότε το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει και αν μπορεί να γίνει lottery pick, θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις των Χόουκς, των Σανς και των Μπουλς, που επιλέγουν κατά σειρά αμέσως μετά. Αν λοιπόν δεν τον τραβήξει η Ατλάντα, που έστειλε τον Τιγκ στην Ιντιάνα στο πλαίσιο μίας τριπλής ανταλλαγής για το νο12 από την Γιούτα, τότε το Φίνιξ θα έχει την ευκαιρία να κάνει στο νο13. Αν τον προσπεράσουν και οι Μπουλς στο νο14, τότε οι Σέλτικς (έχουν 8 picks στο εφετινό draft) μπορούν να τον πάρουν στο νο16 ή στο νο23, οι Χόουκς και οι Σανς ξανά στο νο21 και νο28 αντίστοιχα και τέλος οι Σίξερς που έχουν το νο24 και το νο26.

Όπως καταλαβαίνετε ο μικρός που πέρυσι αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική εφήβων στον Βόλο και συμπεριελήφθη στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, «χτυπάει» για τα καλά την «πόρτα» του ΝΒΑ και αυτό που μένει να ευχηθούμε, είναι όλα όσα μαθαίνουμε να βγουν αληθινά κι ένα ακόμη ελληνόπουλο να «σφραγίσει» το διαβατήριο του για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

 

NBA Τελευταία Νέα