Στην κόψη του ξυραφιού οι εκλογές του ΕΣΑΚΕ!

Gazzetta team
Στην κόψη του ξυραφιού οι εκλογές του ΕΣΑΚΕ!

bet365

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και προεδρείου του ΕΣΑΚΕ είναι προγραμματισμένες για το μεσημέρι της Πέμπτης (23/06, 15:00) και το ενδεχόμενο η διαδικασία να εξελιχθεί σε... ντέρμπι μοιάζει πλέον πολύ πιθανό!

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης ήταν δεδομένο πως θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, όπερ κι εγένετο, με τον νυν πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- την στήριξη του Ολυμπιακού, του Άρη, των Τρικάλων, του Κόροιβου και του Φάρου. Υπάρχει, όμως, ισχυρός ανταγωνισμός.

Την προεδρία θα διεκδικήσει κι Μιχάλης Μελής, άλλοτε παίκτης της ομάδας του Πειραιά κι επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Κολοσσού Ρόδου. Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ο Μελής θα έχει τη στήριξη του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Κηφισιάς του Ρεθύμνου, του Κολοσσού αλλά και της Κύμης, με την επανεκλογή του Γιώργου Χαλβατζάκη να... απειλείεται.

Πρόκειται ίσως για την πιο χαμηλών τόνων προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων ετών, ωστόσο αναμένεται μεγάλο ντέρμπι, με τα πάντα να κρίνονται στις λεπτομέρειες κι αυτό διότι υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Βέβαια, ευχή όλων είναι να κερδίσει το μπάσκετ. Τόσο ο Χαλβατζάκης όσο κι ο Μελής είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο άθλημα και το δεδομένο είναι πως όποιος κι αν εκλεγεί θα έχει πολύ δουλειά από την πρώτη κιόλας ημέρα! Κι αυτό διότι υπάρχουν τρία βασικά θέματα που είναι… ανοιχτά.

Το πρώτο αφορά τη χορηγία του πρωταθλήματος, με τον ΟΠΑΠ να μην έχει ανανεώσει και το δεύτερο τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αφού δεν είναι απίθανο να προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τη NOVA, αν τελικά σπάσει το συμβόλαιο του ο Παναθηναϊκός! Τέλος, υπάρχει και το θέμα της διαιτησίας, με πολλούς να θεωρούν πως η ΚΕΔ πρέπει να περάσει πλέον στον ΕΣΑΚΕ.

 

Τελευταία Νέα