Light μεταγραφολογία και οι αγαπημένοι Φινλανδοί

Light μεταγραφολογία και οι αγαπημένοι Φινλανδοί

Light μεταγραφολογία και οι αγαπημένοι Φινλανδοί
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες παραδέχεται τις γρήγορες μέχρι τώρα, κινήσεις του Ολυμπιακού και αναφέρει τη μανία του με τους Φινλανδούς Κόπονεν και Σαλίν για τη θέση του γκαρντ.

Μπήκαν για τα καλά οι ζέστες, ο Ιούνιος σε λίγο φτάνει στο τελευταίο του δεκαήμερο και στον κύκλο των οπαδών του Ολυμπιακού υπάρχει λιγότερη γκρίνια από ποτέ. Σε βαθμό ανησυχητικό θα έλεγα αφού θυμάμαι άλλες σεζόν τέτοια εποχή να γίνεται χαμός στα blog και τα social media σχετικά με τη μεταγραφολογία.

Για αυτό που συμβαίνει ευθύνεται ο Ολυμπιακός και κανείς άλλος.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δε «χαλάρωσε» κανέναν πλην των παικτών κι έτσι η ομάδα έχει λύσει ήδη τα δύο βασικά της ζητήματα. Με το που τελείωσε το πρωτάθλημα άπαντες ρώταγαν τι θα γίνει με τον Σπανούλη και αυτός ανανέωσε τσακ μπαμ (που λένε και στο χωριό που δεν έχω). Ο σέντερ τους απασχολούσε και οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Μπιρτς επίσης τσακ μπαμ.

Ουσιαστικά μένουν δύο ακόμη κινήσεις με το ενδεχόμενο να γίνουν και τρεις αν αποχωρήσει ο Βασίλης Καββαδάς.

Ο Κεμ Μπιρτς δεν είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά δεν είναι κι ο Ματ Χάουαρντ. Πρόκειται για έναν παίκτη που έκανε εντύπωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την πρώτη του μόλις σεζόν, αλλά στο επίπεδο της Ουσάκ Σπορτίφ.

Δεν τον είδαμε στο EuroCup, δεν τον είδαμε στην Euroleague (και αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορά σε σχέση με τον Πάτρικ Γιανγκ τον οποίο είχαμε δει σε ευρωπαϊκά ματς της Γαλατάσαραϊ). Σίγουρα διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες, ειδικά στην άμυνα, αλλά θα τα πάντα κρίνονται στο παρκέ.

Επίσης σίγουρα είναι από τις κορυφαίες περιπτώσεις σέντερ που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Σε ό,τι αφορά το «τεσσάρι» μου έχει κάτσει στο κεφάλι πως ο Σφαιρόπουλος θα στείλει από το Λας Βέγκας το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Οκάρο Ουάιτ.

Για το γκαρντ τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Προσπαθούσα να σκεφτώ τους περιφερειακούς που εντυπωσίασαν πέρυσι σε Euroleague και EuroCup... Λειψανδρία παιδιά. Ντιλέινι, Λάνγκφορντ, ΜακΚόλουμ. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε τον Ουοναμέικερ first class player και αυτός να ζητάει 1.500.000 δολάρια. Εννοείται πως είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά για τα μισά λεφτά.

Δεν υπάρχουν γκαρντ λοιπόν...

Η προσωπική μου επιθυμία δυστυχώς δε γίνεται να υλοποιηθεί γιατί ο παίκτης έχει συμβόλαιο. Πιστεύω πως ο Πέετερι Κόπονεν διαθέτει τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Σφαιρόπουλος. Σκορ με ντρίμπλα και χωρίς και δημιουργία. Δυστυχώς η Χίμκι τον έχει καπαρωμένο μέχρι και του χρόνου. Το μόνο που μας σώζει είναι καμία «έμπνευση» του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Γενικά κάτι έχω πάθει με τους Φινλανδούς γιατί και ο Σάσου Σάλιν μου αρέσει. Και είναι και ελεύθερος αφού έληξε το συμβόλαιό του με τη Γκραν Κανάρια (από όσο γνωρίζω*). Ο Σάλιν μειονεκτεί όμως στη δημιουργία και για αυτό το λόγο ο Σφαιρόπουλος (αν με διαβάσει) λογικά θα πει, «τι άσχετος είναι αυτός ο Μελάγιες».

Πάμε και στην πιθανή αντικατάσταση του Καββαδά...

Αν ήμουν Σφαιρόπουλος (που δεν είμαι) θα ζήταγα δύο πράγματα από τον 4ο (στην καλύτερη 3ο )σέντερ μου. Να μη «μουρμουράει» επειδή παρά την καλή προπόνηση θα είναι εκτός 12άδας αρκετές φορές και να ρίχνει ξύλο όταν μπαίνει μέσα. Ο Καββαδάς από όσο ξέρω τα κάνει και τα δύο καλά. Για αυτόν τον συγκεκριμένο ρόλο επαναλαμβάνω.

ΥΓ: Πλάκα πλάκα η διαφήμιση για τον 13ο παίκτη της Εθνικής στο Προολυμπιακό θα είναι η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών διότι πιθανότατα ο Φώτης Κατσικάρης θα τον βάλει και να παίξει. Με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα. Πάντως coach εμείς τη λύση στη δώσαμε με τον Πολύδωρο Παπαδόπουλο. Για όσους δεν τον γνωρίζετε ο Πολ είναι ο δικός μας «Αργύρης Καμπούρης».

ΥΓ 2: Καλωσορίζω τον Χρήστο Κιούση στο gazzetta.gr αν και με στεναχώρησε. Τρία blog έχει γράψει ήδη και δε μοιράστηκε την εμπειρία από τα court seat του ΣΕΦ στον 5ο τελικό (τι εννοείς δεν έγινε ο πέμπτος τελικός... που γράφει κι ο ίδιος).

Για να προλάβω τους σχολιαστές κάνω καζούρα φυσικά.

ΥΓ 3: Τελευταία στιγμή εμφανίστηκε για τον Μπιρτς η Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά ο Καναδός δεν το σκέφτηκε. Είχε πάρει την απόφασή του από τη στιγμή που του είπε την πρόταση ο Ραζνάτοβιτς.

ΥΓ 4: Η φωτογραφία είναι αυτό που ονειρεύομαι και τίποτα περισσότερο...

*ενημερώθηκα ότι τον Μάιο ανανέωσε στη Γκραν Κανάρια (φτου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.