«Αν ο Παπαγιάννης είχε παίξει σε κολέγιο πέρυσι, τώρα θα...»

«Αν ο Παπαγιάννης είχε παίξει σε κολέγιο πέρυσι, τώρα θα...»

Γιάννης Ράμμας
«Αν ο Παπαγιάννης είχε παίξει σε κολέγιο πέρυσι, τώρα θα...»

bet365

Ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού μετρά αντιστρόφως εν όψει draft (23/6) κι ο Κιθ Λεϊνγκλουά σχημάτισε το προφίλ του στην επίσημη ιστοσελίδα των Πίστονς.

Ο 19χρονος σέντερ τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων στις τελευταίες προπονήσεις στις ΗΠΑ κι ήδη... σκαρφαλώνει θέσεις στα mock drafts (απ' το #50 στο #40 σε αυτό της έγκυρης αμερικανικής ιστοσελίδας draftexpress.com). Οι Πίστονς μεταξύ άλλων παρακολουθούν την περίπτωσή του κι ο Κιθ Λεϊνγκλουά σχημάτισε για χάρη τους το προφίλ του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδος.

«Ο όγκος κι η προοπτική ανέκαθεν ήταν ενδιαφέρον συνδυασμός στους scouts κι ο Παπαγιάννης -ο οποίος δε θα γίνει 19 πριν απ' τον ερχόμενο μήνα- έχει αμφότερα σε περίσσευμα» και «Δυνατός στο ριμπάουντ με καλά χέρια και δυνατότητα στο σκοράρισμα» αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ στον επίλογο κάνει λόγο για το... «what if»: «Αν ο Παπαγιάννης είχε αποφασίσει να παίξει κολεγιακό μπάσκετ αντί στην ελληνική λίγκα -απόφαση στην οποία δεν κατέληξε πριν απ' τον περασμένο Ιούλιο- θα 'χε επιλεχθεί ή απ' το Κεντάκι ή απ' το Όρεγκον ή απ' το Νορθ Καρολάινα Στέιτ ή απ' το Σέιντ Τζον'ς ως υψηλού επιπέδου νεοσύλλεκτος στην ίδια τάξη με τους κορυφαίους προετοιμασμένους στο κολέγιο σέντερ όπως ο Ντάιαμοντ Στόουν κι ο Στέφεν Ζίμερμαν. Αν είναι ακόμα διαθέσιμος στο #49, φέρεται να 'ναι στη λίστα των Πίστονς και θα 'ναι υποψήφιος για να περάσει ακόμη μία χρονιά στην Ευρώπη για να αφήσει ελεύθερη θέση στο ρόστερ και χώρο στο salary cap».

Όσο η διαδικασία έρχεται πιο κοντά, τόσο οι αναφορές στο πρόσωπό του θ' αυξάνονται κι απομένει να φανεί πού θα επιλεγεί και κυρίως σε ποια πλευρά του Ατλαντικού θα τον βρει η νέα χρονιά.

 

NBA Τελευταία Νέα