Αγγέλου: «Μεγάλες διακρίσεις για τους Έλληνες προπονητές»

Αγγέλου: «Μεγάλες διακρίσεις για τους Έλληνες προπονητές»

Αγγέλου: «Μεγάλες διακρίσεις για τους Έλληνες προπονητές»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε και στο πόσο σημαντική ήταν για τους Έλληνες προπονητές. 

Ο 53άχρονος τεχνικός έδωσε το παρών στο κλειστό του Κοντόπευκου όπου διοργανώθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης «Μάκης Δενδρινός». Ο Βαγγέλη Αγγέλου παρακολούθησε το σεμινάριο, ενώ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ μίλησε για την αξία της επιμόρφωσης των προπονητών, την προσαρμοστικότητα των Ελλήνων στο εξωτερικό και για τον απολογισμό που κάνει έπειτα από δυόμιση χρόνια στην Τουρκία και το τεχνικό επιτελείο της Αναντόλου Εφές.

Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές, καθώς κι ο ίδιος βρέθηκε στο Κοντόπευκο για να παρακολουθήσει το σεμινάριο του ΣΕΠΚ: «Η επιμόρφωση είναι αυτονόητη για τους προπονητές. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο που στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση και οι ομιλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τα σεμινάρια είναι μια αγορά ιδεών, στην οποία ο καθένας μπορεί να ψωνίσει και να ξεχωρίσει αυτό που θέλει να πάρει».

Για το σεμινάριο νεαρών παικτών, καθώς είναι από τους προπονητές που ειδικεύεται στην ανάδειξη νέων παικτών: «Είναι πολύ σημαντική προσπάθεια. Σε αυτή την εποχή της κρίσης, η στροφή των παιδιών στο μπάσκετ είναι βασική τους επιλογή κι αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο για όλους μας. Είναι πολύ σημαντικό η οικογένεια και οι ίδιες οι παρέες να έχουν ως βασική τους επιλογή του μπάσκετ. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ πολύ έξυπνο και προς τη σωστή κατεύθυνση την απόφαση του συνδέσμου να δώσει στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα νέα παιδιά κάποιες ιδέες».

Για τον Έλληνα προπονητή και την αντιμετώπιση που έχει στο εξωτερικό: «Οι Έλληνες προπονητές τα τελευταία χρόνια και φυσικά φέτος έχουν δείξει ότι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται αθλητές από διαφορετικές κουλτούρες. Ειδικά φέτος που είδαμε σε ένα Φάιναλ Φορ Έλληνες προπονητές κι Έλληνες παίκτες να διαπρέπουν ήταν μεγάλη διάκριση. Κατά τη γνώμη μου, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Έλληνας μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες και μπορεί να περνάει το μπασκετικό και το εθνικό μήνυμα».

Για τον απολογισμό που κάνει μετά την ολοκλήρωση της πορείας του στην Τουρκία με την Εφές Αναντόλου:«Πάντα υπάρχει απολογισμός, γιατί στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία. Τόσο στην καλή όσο και στην κακή στιγμή πρέπει να υπάρχει απολογισμός, γιατί πάντα μαθαίνεις. Προσωπικά, θεωρώ ότι μαθαίνεις και διδάσκεσαι πολλά περισσότερα στην αποτυχία παρά στην επιτυχία. Σε προσωπικό επίπεδο μέσα στα δυόμιση χρόνια στην Τουρκία έκανα μόνιμα μια ανάλυση κι έναν απολογισμό όσων δεν πήγαν καλά κι όσων θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα».

Best of internet