Φασούλας: «Αισιόδοξος πως θα πάμε στο Ρίο»

Φασούλας: «Αισιόδοξος πως θα πάμε στο Ρίο»

Φασούλας: «Αισιόδοξος πως θα πάμε στο Ρίο»

bet365

Αισιόδοξος πως η Εθνική θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά και θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξέφρασε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Το μέλος της χρυσής εθνικής ομάδας του 1987 μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου μίλησε για την νυν Εθνική και την δύσκολη αποστολή της στο Τορίνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το δείπνο της ΕΟΚ με τα μέλη της ομάδας του 1987:
«Είναι μια ωραία πρωτοβουλία που έχει γίνει και στο παρελθόν, κατά καιρούς. Είναι ευχάριστο να βρισκόμαστε πού και πού η ομάδα του 1987 και να συζητάμε μεταξύ μας, δεν βλεπόμαστε συχνά και είναι μια ευκαιρία να πούμε μερικές κουβέντες μεταξύ μας, θα είναι μια ευχάριστη ημέρα. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το ’ 87 δεν ήταν απλά και μόνο ένα γεγονός του μπάσκετ, ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε όλη τη χώρα και θεωρώ ότι οι πρωταγωνιστές είτε το θέλουμε είτε όχι το ζήσαμε καλύτερα από όλους και θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή».

Για την Εθνική και το προολυμπιακό:
«Η Εθνική ομάδα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές αντιξοότητες, όπως τη μεγάλη απώλεια του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και αυτή του Γιώργου Πρίντεζη. Παρ’ όλα αυτά έχει ένα πολύ πλήρες ρόστερ με παίκτες μεγάλης αξίας τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο αμερικανικό μπάσκετ. Παίζουμε απέναντι σε δύο ομάδες, την Κροατία και την Ιταλία, που δεν θα τις χαρακτήριζα και μεγαθήρια. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας σε αυτούς του κρίσιμους αγώνες στο Τορίνο, αλλά θεωρώ πως η ομάδα μας έχει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το μόνο δυσάρεστο είναι πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα Προολυμπιακά Τουρνουά διαχρονικά η ελληνική ομάδα μπάσκετ δεν είχε πολύ μεγάλη τύχη».

Για τους τελικούς του πρωταθλήματος:
«Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη σειρά που έχω δει ποτέ. Χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες και επεισόδια. Πιθανώς να βοήθησε σε αυτό η αποχώρηση του πραγματικά πολύ μεγάλου αθλητή, Δημήτρη Διαμαντίδη. Νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετική σειρά και πως κέρδισε δίκαια ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τον Παναθηναϊκό τη χρονιά που πέρασε».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη:
«Είναι πολύ διαφορετικό το μπάσκετ τώρα από αυτό που παιζόταν πριν από 15-20 χρόνια. Ο Παπαγιάννης και γενικά οι σημερινοί σέντερ είναι διαφορετικοί από ότι ήταν τότε. Θεωρώ πως εάν προσέξει λίγο και είναι τυχερός το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ. Το κέρδος από το «ξεπέταγμα» αυτού του παιδιού είναι πως η εθνική ομάδα θα έχει μια πολύ αξιόπιστη λύση στους σέντερ στα χρόνια που έρχονται».

Για την κόρη του και το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ:
«Είχε μια εξαιρετική χρονιά με πολύ καλά στατιστικά. Επιλέχθηκε στην καλύτερη δεκάδα πρωτοετών στην Atlantic Coast Conference. Μας έκανε πολύ υπερήφανους κι έμενα και τη μητέρα της».

 

Τελευταία Νέα