Κατσικάρης: «Η ομάδα να μην είναι προβλέψιμη!»

Κατσικάρης: «Η ομάδα να μην είναι προβλέψιμη!»

Gazzetta team
Κατσικάρης: «Η ομάδα να μην είναι προβλέψιμη!»

bet365

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τον τρόπο ο τρόπος που θα παίζει η Εθνική και την επιθυμία του να κάνει περήφανο κάθε Έλληνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε αρχικά για το Προολυμπιακό: «Είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί θα μπουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Θα θέλαμε αυτό να γίνει σε διαφορετικές συνθήκες και με περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μας. Θα προσπαθήσουμε να τους βάλουμε στην διαδικασία και στην φιλοσοφία της ομάδας. Σίγουρα τα βάζουμε στα βαθιά, αλλά εμένα με ιντριγκάρει αυτή η κατάσταση.».

Για το στιλ της ομάδας: «Θα πάμε στο μπάσκετ του 2014 και έχουμε παίκτες να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Με το Αντετοκούνμπο πιο έτοιμο, θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς και στην άμυνα και την επίθεση. Πιστεύω θα είμαστε πιο ελκυστικοί και θα παίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικό μπάσκετ».

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μία σύντομη ανάλυση, για έναν παίκτη που είναι ειδική περίπτωση παγκοσμίως. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Οι Μπακς του έδωσαν μία ιδιαίτερη ευκαιρία, του έδωσαν την μπάλα στα χέρια. Την πρώτη του χρονιά, έπαιζε πολύ μακριά από την μπάλα, όπως και σε μας. Πέρσι λίγο πιο κοντά και φέτος θα είναι ένας παίκτης που θα αποφασίζει για εμάς».

Όσο για τον Νίκο Ζήση που αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Εθνική: «Είναι πολύ δύσκολο, να αντικαταστήσεις τον Νίκο Ζήση. Με την προσωπικότητα που είχε και το ταλέντο του, ήταν ένας φυσικό ηγέτης στην ομάδα. Τον ευχαριστούμε για όλα και είναι πολύ δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε. Έτσι γίνεται στις εθνικές ομάδες».

Για τους Ζήση, Σπανούλη και Διαμαντίδη που έχουν συνυπάρξει στην Εθνική: «Είχαμε τεράστια τύχη να δούμε τα καλύτερα γκαρντ που έχουν περάσει από την Ευρώπη. Αυτό τυχαίνει, δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Αυτοί οι παίκτες είχαν τα πάντα, ταλέντο, εξυπνάδα και μπορούσαν να παίξουν και οι τρεις μαζί. Οι παίκτες σου δίνουν το κίνητρο να κάνεις καινούργια πράγματα. Το μπάσκετ αλλάζει και πάει στην αθλητικότητα, την ταχύτητα και τη δύναμη και αν καταφέρουμε να βάλουμε και το IQ του Έλληνα, θα παίξουμε ένα μπάσκετ για το οποίο ο κόσμος θα είναι περήφανος».

Τέλος, ανέφερε: «Πέρα από τον Γιάννη, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα έχουν πολλούς ρόλους. Αλλάζουν πια οι θέσεις, οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν να παίζουν και κοντά και μακριά από την μπάλα. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μία ομάδα που δεν θα είναι προβλέψιμη, ούτε θα περιορίζεται αν οι αντίπαλοι σταματήσουν τον Αντετοκούνμπο. Θεωρώ πως ο Γιάννης θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους και η Ελλάδα θα παίξει μπάσκετ ουσίας, αλλά και θεάματος».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα