Μαγκιά τους και μαγκιά του

Μαγκιά τους και μαγκιά του

Μαγκιά τους και μαγκιά του

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες βγάζει το «καπέλο» σε Αγγελόπουλους και Σπανούλη για την παραμονή του αρχηγού του Ολυμπιακού στην ομάδα που γουστάρει.

Οι περίπου 3.30 ώρες αναμονής στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία της Arcadia ήταν περίεργες. Η προσμονή να βγει από το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους και να ξεκινήσει τις δηλώσεις του στυλ «πήγαν όλα καλά και συνεχίζουμε» ήταν σίγουρα μεγάλη, αλλά δεν χρειάστηκε να μιλήσει ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Μόλις άνοιξε η σιδερένια πόρτα το χαμόγελό του έλαμπε. Ένα χαμόγελο που μαρτύραγε την παραμονή του στον Πειραιά.

Ο Βασίλης Σπανούλης θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα για οκτώ τουλάχιστον χρόνια. Αναφέρω επίτηδες το «τουλάχιστον» γιατί το πιθανότερο είναι να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Από όποια οπτική κι αν το δει κανείς πρόκειται για τεράστια μαγκιά των Αγγελόπουλων και τεράστια μαγκιά του Σπανούλη.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα έχουν βγάλει όλα αυτά τα χρόνια από την τσέπη τους (μαζί με εφορίες κλπ) περισσότερα από 20-22 εκατομμύρια ευρώ για τον Σπανούλη. Φυσικά η μαγκιά του δε σταματά εκεί.

Η μαγκιά των Αγγελόπουλων είναι ο σεβασμός που δείχνουν σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παίκτες. Δεν έμειναν όλοι (Σλούκας, Περπέρογλου), αλλά όλοι ένιωθαν πως τους είχαν σεβαστεί. Με ξένους μπορεί να έχουν κάνει λάθη σε διαχείριση καταστάσεων, αλλά με Έλληνες ποτέ.

Η μαγκιά των Αγγελόπουλων είναι που συμφώνησαν με τον Σπανούλη σε μία ώρα και απλά ακολούθησε κουβέντα για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Η μαγκιά των Αγγελόπουλων είναι πως παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κινούνται με αστραπιαίες κινήσεις για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός ακόμη καλύτερος την επόμενη σεζόν. Εύκολα ο τίτλος θα μπορούσε να τους έχει «κοιμίσει» και να τους έχει χαλαρώσει σε επικίνδυνο βαθμό…

Αλλά ανέφερα και νωρίτερα, τεράστια μαγκιά και του Σπανούλη.

Αν έβγαινε στην αγορά θα έβρισκε σίγουρα περισσότερα χρήματα. Το ήξερε, ωστόσο σεβάστηκε τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες του, τους συμπαίκτες και τους προπονητές του. Δεν έθεσε εαυτόν ποτέ στη διάθεση οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Δέχτηκε λιγότερα χρήματα από όσα θα έβρισκε σε Ρωσία και Τουρκία γιατί απλά έτσι γούσταρε. Γούσταρε να μείνει στον Ολυμπιακό και το ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά.

Βέβαια ο Σπανούλης τη μεγαλύτερη μαγκιά την έκανε το καλοκαίρι του 2010 όταν άφηνε τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Όταν άφηνε τον δυνατό για να πάει στο αδύνατο και να τον κάνει αυτός δυνατό. Και τον έκανε…

ΥΓ: : Αν απαντήσει θετικά ο Μπιρτς στην επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού, το ρόστερ της επόμενης σεζόν θα είναι κατά 90% ολοκληρωμένο. Θα ψάχνει γκαρντ και θα αποφασίσει αν θα περιμένει τον Ουάιτ.

ΥΓ 2: O Σπανούλης θα έβρισκε πολύ καλύτερα χρήματα (50% περισσότερα από όσα θα πάρει την επόμενη διετία από τον Ολυμπιακό) στο εξωτερικό.

ΥΓ 3: Χωρίς Εθνική ομάδα το καλοκαίρι και με ένα γκαρντ δίπλα του που θα μπορεί να βάλει τη μπαλίτσα στο καλάθι, ο Σπανούλης θα είναι πολύ καλύτερος από ότι ήταν φέτος. 

ΥΓ 4: Κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε αναφερθεί στον ψυχισμό του ως τη βασική αιτία διαζυγίου με τον Ολυμπιακό. Ο ψυχισμός είναι πολύ πιο σημαντικός από τα χρήματα. Πολύ πιο σημαντικό είναι εκεί που είσαι να περνάς καλά.

ΥΓ 5: Κρίμα και για τα «αποκλειστικά» Δεκέμβριο μήνα ότι συμφώνησε με τη Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης. 

Best of internet