Αθηναίου: «Πρόκληση η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αθηναίου: «Πρόκληση η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για την πρόκληση της Εθνικής ομάδας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Ο 28άχρονος γκαρντ του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στο «Athletic Radio 104.2» αναφέρθηκε στην κλήση του στην Εθνική ομάδα, στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιάννης Αθηναίου:

Για την πρόκληση της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο: «Είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ και όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Είναι τεράστια πρόκληση για την εθνική μας ομάδα να συμμετάσχει σε ακόμα μία Ολυμπιάδα. Για κάθε παίκτη είναι τεράστια τιμή να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα. Ο κάθε παίκτης θα πάει για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Και εγώ το ίδιο θα κάνω και μακάρι να είμαι στην τελική 12αδα».

Για την πιθανή συμμετοχή του Γιάννη Αντεντοκούνμπο: «Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απόφαση για το Γιάννη, αλλά από εκεί και πέρα θα είναι ένα δυνατό τουρνουά. Οι Ιταλοί κατεβάζουν δυνατή ομάδα και υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην εθνική ομάδα. Εμείς έχουμε κάποιες αποχωρήσεις παιδιών που έχουν δώσει πολλά στην εθνική ομάδα όπως ο Νίκος Ζήσης και ο Βασίλης Σπανούλης. Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να φτιάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο σύνολο. Και η απουσία του Γιώργου (Πρίντεζη) είναι πολύ μεγάλη, γιατί αποτελεί μια μεγάλη μονάδα για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την εθνική ομάδα».

Για τους φετινούς τελικούς της Basket League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Είναι τελικοί που θα μείνουν στην ιστορία, τόσο για την έκβαση των αγώνων, αλλά όσο και για το γεγονός ότι αποτελούσαν τα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι πράξεις του Διαμαντίδη είναι μεγαλύτερες από τα λόγια του καθενός. Αυτά θα μείνουν στην ιστορία και να μιλήσουμε τώρα εμείς για έναν τέτοιο παίκτη θα είναι κάτι ανούσιο. Οι τίτλοι και η καριέρα που έκανε μιλούν από μόνοι τους».

Για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό: «Κλείσαμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Τον είχαμε βάλει ως μεγάλο στόχο και τον πετύχαμε. Είναι σημαντικό γιατί ο Ολυμπιακός είχε να πάρει είκοσι χρόνια back to back πρωτάθλημα και αυτό ήταν κάτι που δημιούργησε ένα επιπλέον ρεκόρ, που θα μείνει στην ιστορία της ομάδας. Ήταν από τους σημαντικότερους στόχους και καταφέραμε να τον πετύχουμε».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Βασίλης είναι τεράστια προσωπικότητα, όπως και ο Διαμαντίδης. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που παίξαμε μαζί, είτε ως συμπαίκτες είτε ως αντίπαλοι. Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα τις έχουμε για μια ζωή. Μαθαίνουμε από τον Βασίλη και δεν μπορώ να μιλήσω με απλά λόγια για εκείνον».

Για την παρουσία Ελλήνων προπονητών στο εξωτερικό: «Υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές που μας κάνουν υπερήφανους κι αυτό δείχνει πόσο ψηλά είναι το ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον προπονητή, γιατί υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί Έλληνες προπονητές που κάνουν υπερήφανο το ελληνικό μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα