Ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του ΝΒΑ (vids & pics)

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του ΝΒΑ (vids & pics)

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του ΝΒΑ (vids & pics)

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς διέλυσαν τους Καβαλίερς χθες, έκαναν το 2-0 και πρωταγωνιστής ήταν ο... πραγματικός πρωταγωνιστής όλης της σεζόν για τους πρωταθλητές.

Για να μη βιαστείτε να πείτε «gazzetta, τι λες; Ο Κάρι έκανε... παπάδες φέτος», όσα θα διαβάσετε παρακάτω έχουν να κάνουν με τον MVP των δυο πρώτων τελικών και τον άνθρωπο που δηλώνει σχεδόν... πάντα παρών στα δύσκολα.

Ναι, ο Στεφ Κάρι ήταν, βάσει αριθμών, ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη για τη σεζόν που σε λίγο θα ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι αυτός που συνήθως κάνει όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που δεν μπορούν πάντα να αποτυπωθούν στο φύλλο της στατιστικής.

Είναι ο άνθρωπος που δούλεψε τόσο ώστε να χαρακτηρίζεται από πολλούς (αν όχι από όλους) το μεγαλύτερο... steal των τελευταίων ετών στο draft.

Άλλωστε κι ο ίδιος το αναγνωρίζει αυτό, καθώς ξέρει απ' έξω τα ονόματα και των 34 προηγούμενων επιλογών πριν από αυτόν.

Οι Splash Brothers δεν έχουν αρχίσει καλά (βάσει των δικών τους στάνταρ) τη σειρά των τελικών, ωστόσο ο Γκριν καλύπτει το κενό και κάνει την μεγάλη... ζημιά στην άμυνα των Καβαλίερς.

Κάτι που ουσιαστικά κάνει κάθε φορά που οι δυο σταρ της ομάδας δεν παίζουν στο συνηθισμένο πολύ υψηλό επίπεδό τους. Ο Γκριν κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ, ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του, είναι ότι κάνει ευκολότερη την δουλειά των συμπαικτών του. Φροντίζει να καλύπτει όλα τα αμυντικά κενά που τυχόν θα δημιουργηθούν, έχει την ευχέρεια να μαρκάρει σε όλες τις θέσεις, αλλά και να απειλήσει τόσο με πλάτη, όσο και με πρόσωπο.

Τον είδαμε να παίζει και ως σέντερ για ένα διάστημα μέσα στη σεζόν και το έκανε με τόσο μεγάλη επιτυχία που οι Ουόριορς ήταν καλύτεροι από κάθε άλλο κομμάτι της regular season.

«Ανά 36 λεπτά ο Γκριν είχε 19,8 πόντους, 11,3 ριμπάουντ, 7,8 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 2,3 τάπες και 68,9% στο True Shooting Percentage, ενώ οι Ουόριορς ήταν κατά 26,6 πόντους καλύτεροι από τους αντιπάλους τους σε κάθε παιχνίδι», σύμφωνα με το Basketball.realgm.

Τι κι αν τρώει κράξιμο για τις... κλωτσιές και για τον εριστικό χαρακτήρα του, ο Γκριν κλείνει τα αυτιά του και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, διαψεύδει όσους τον αμφισβητούν.

Πέρσι στους τελικούς του ΝΒΑ είχε 13 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Φέτος, είναι εξωπραγματικός, καθώς στα δυο πρώτα ματς έχει 22 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2,5 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Παίζει σαν να είναι ο MVP των τελικών και αν συνεχίσει έτσι, δύσκολα... δεν θα είναι.

 

NBA Τελευταία Νέα