ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ EUROLEAGUE

Κατέθεσε έφεση η FIBA αρνούμενη να παραδοθεί

Η κόντρα της FIBA με την Euroleague συνεχίζεται αφού η Διεθνής Ομοσπονδία κατέθεσε ένσταση κατά της πρωτόδικης απόφασης. 

Κατέθεσε έφεση η FIBA αρνούμενη να παραδοθεί

Με ανακοίνωσή της η FIBA ενημέρωσε για τις νομικές της κινήσεις της διαμάχης με την Euroleague ενώ ξεκαθάρισε πως ήταν αδύνατον αν υπάρξουν τιμωρίες σε ομάδες και ομοσπονδίες. Ουσιαστικά , η διεθνής ομοσπονδία επισημαίνει πως η πρωτόδικη απόφαση και η προσωρινή διαταγή μπορεί να ακυρωθεί τελικά, μετά την ακρόασή της από το Δικαστήριο του Μονάχου.

Η επίσημη τοποθέτηση της FIBA, αναφέρει:

«H FIBA Europe κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης που εκδόθηκε πρωτοδίκως από Δικαστήριο του Μονάχου κατόπιν αιτήματος της Euroleague και 13 αιτούντων.

Η έκδοση προσωρινής διαταγής που εμποδίζει τη FIBA και τη FIBA Europe να επιβάλουν κυρώσεις ή να απειλούν με κυρώσεις τις εθνικές ομοσπονδίες, τις εθνικές λίγκες και τα ευρωπαϊκά κλαμπ, εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά από το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe που, ούτως ή άλλως, είχε αποφασίσει ότι καμία ομοσπονδία, πρωτάθλημα ή κλαμπ δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.

Προφανώς η αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε ώστε να συμπίπτει με την περίοδο εγγραφών των ομάδων στο Εurocup που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου 2016 καθώς και στη διαδικασία έναρξης της προώθησης του νεοσύστατου Basketball Champions League, αυτή την εβδομάδα.

Η αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων δεν περιέχει όλα τα πραγματικά περιστατικά τα οποία, πιθανότατα θα είχαν αποκλείσει τέτοια διαταγή εάν είχαν παρουσιαστεί εξ αρχής ενώπιον του Δικαστηρίου. Η FIBA και η FIBA Europe δεν κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο Δικαστήριο του Μονάχου, το οποίο εξέτασε μονομερώς το αίτημα της Euroleague.

Επομένως, η έκδοση προσωρινής διαταγής είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο που έχει ήδη αμφισβητηθεί από τη FIBA ​​Europe και μπορεί να ακυρωθεί από το ίδιο ή ανώτερο δικαστήριο μετά τη λήψη της νομικής γνωμοδότησης, από τη στιγμή που παρουσιαστεί η αιτιολογία της ένστασης.

Η FIBA Europe έχει ήδη ζητήσει από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου  άμεση ακρόαση, προκειμένου να επιτευχθεί η ακύρωση της έκδοσης της προσωρινής διαταγής, το συντομότερο δυνατό!

Η FIBA Europe συνεχίζει να πιστεύει πως με τον τρόπο που η ECA διοργανώνει την Euroleague και το Eurocup, παραβιάζει τον ευρωπαϊκό αντιμονοπωλιακό νόμο και γι’ αυτό θα συνεχίσει να παλεύει κόντρα σε κάθε παράνομη πρακτική, προκειμένου να προστατέψει τα ενδιαφέροντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ».