Σφαιρόπουλος: «Με σκληρή δουλειά μπορούμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο HEAD COACH ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Σφαιρόπουλος: «Με σκληρή δουλειά μπορούμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά»

Σφαιρόπουλος: «Με σκληρή δουλειά μπορούμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τον στόχο της Euroleague και παράλληλα αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο head coach του Ολυμπιακού μίλησε στον «Γαύρο» για:

-το στόχο της Ευρωλίγκας: «Η Ευρωλίγκα είναι στόχος, όχι απωθημένο. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το ΝΒΑ και το να βγεις πρώτος σε αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση και τιμή. Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά μπορούμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά. Δεν είναι εύκολο να διεκδικείς πάντα την Ευρωλίγκα, αλλά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικεί πάντα την Ευρωλίγκα. Έχει όλα τα εχέγγυα για να το κάνει». 

-τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Κακώς γράφονται ονόματα γιατί εμείς δεν έχουμε ξεκινήσει κινήσεις. Τώρα συλλέγουμε προτάσεις από τους μάνατζερ των παικτών, ακόμη δεν έχουμε κάνει το κοσκίνισμα για να βγουν ποιες θα είναι οι επιλογές. Κι αφού γίνει αυτό, θα τους μελετήσουμε, θα ψάξουμε το χαρακτήρα τους, τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και αφού γίνουν όλα αυτά θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις. Ό,τι ονόματα γράφονται τώρα μπορώ να πω ότι δεν ισχύουν. Μπορεί στο τέλος να πάρουμε ένα από αυτά που γράφονται, αλλά τώρα δεν είμαστε στη φάση του σχεδιασμού, αλλά στη συλλογή προσφορών για παίκτες». 

-την απόκτηση ψηλού στη θέση του Χάντερ: «Την αθλητικότητα σε αυτή τη θέση την έχουμε με τον Γιανγκ. Πιστεύω πως πρέπει να βρούμε έναν παίκτη να μας βοηθήσει συμπληρώνοντας τον Γιανγκ. Αυτό που δεν έχει ο Γιανγκ, να το δίνει ο άλλος παίκτης». 

-την απόκτηση γκαρντ: «Έχοντας τον Μάντζαρη και τον Χάκετ, πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν περιφερειακό ακόμη, που θα μπορεί να ενισχύσει και τον Σπανούλη, αλλά και την ομάδα σε θέματα περιφερειακού παιχνιδιού». 

-το αν έχει ελεύθερο χρόνο: «Ασχολούμαι με την ομάδα όλη τη μέρα κι όσο ελεύθερο χρόνο έχω τον αφιερώνω στην οικογένειά μου. Έχω φίλους, αλλά δεν προλαβαίνω να τους δω, άρα δεν έχω φίλους. Πολλές φορές δεν προλαβαίνω να τους πάρω ένα τηλέφωνο και τους ζητώ συγγνώμη, αλλά ελπίζω να με κατανοούν. Όταν έχεις να ανταπεξέλθεις σε τόσο υψηλές απαιτήσεις, δεν έχεις χρόνο να ξοδεύεις. Μακάρι να είχε η μέρα 30 ώρες».

Best of internet