Μπατίστ: «Ντροπαλός, αλλά... δολοφόνος ο Μήτσος»

Μπατίστ: «Ντροπαλός, αλλά... δολοφόνος ο Μήτσος»

Μπατίστ: «Ντροπαλός, αλλά... δολοφόνος ο Μήτσος»

Ο Μάικ Μπατίστ θυμήθηκε στιγμές από την συνύπαρξή του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και του έδωσε τη συμβουλή του για τη ζωή μετά το μπάσκετ.  

Ο Αμερικανός, άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής, μίλησε στο ένθετο της Live Sport για τον φίλο του Διαμαντίδη.

«Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι από τον Μήτσο είναι πως ήταν πολύ ντροπαλός. Δεν μιλούσε πολύ και αναρωτιόμουν πως θα ήταν με τους συμπαίκτες του, χωρίς να μιλάει. Με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί όταν βγαίναμε στο γήπεδο είδαμε την προσωπικότητά του, το πάθος του, την αγάπη και την προσπάθειά του για το παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο ήξερα πως θα είχε μακρά και επιτυχημένη καριέρα», είπε αρχικά.

Γιατί ξεχώρισε ο Διαμαντίδης:
«Ήταν η ευστροφία του. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που κάνουν έξυπνα πράγματα, αυτός όμως έκανε τα πάντα. Σούταρε, πάσαρε, έπαιρνε ριμπάουντ και ήταν σπουδαίος αμυντικός. Δεν υπάρχουν πολλοί μπασκετμπολίστες που έχουν ικανότητες στην άμυνα και στην επίθεση. Ήταν σιωπηρός δολοφόνος που περίμενε απλά την ευκαιρία του για να πάρει το παιχνίδι».

Για την πιο έντονη στιγμή τους:
 «Η πιο έντονη στιγμή μου με τον Μήτσο, ήταν ίσως το 2006 στο Top-16. Δεν τα πηγαίναμε καλά, είχαμε χάσει τα πρώτα τρία παιχνίδια μας και μπροστά μας είχαμε το ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο πρόγραμμα. Θυμάμαι στην προπόνηση πολλοί από εμάς ήμασταν απογοητευμένοι, ακόμα και ο Μήτσος. Ήξερα πως αυτό ήταν έξω από τα... νερά του. Ήξερα πως νοιαζόταν πολύ, ήθελε τη νίκη σε κάθε ματς και κάθε προπόνηση ήταν πολύ ανταγωνιστική»

Η συμβουλή του:
«Να περνά χρόνο με την οικογένειά του. Όταν το μπάσκετ τελειώνει, η ζωή μας αλλάζει. Δε θα ξυπνήσει και θα βρεθεί στα αποδυτήρια ή θα παίζει μπροστά σε 20 χιλιάδες φιλάθλους κάθε βράδυ. Αυτό που επιθυμώ για εκείνον είναι να περνά καλά με την οικογένειά του και να δημιουργεί αναμνήσεις μαζί τους. Ακόμα και τις πιο μικρές. Απόλαυσε την οικογενειακή ζωή φίλε μου»

Best of internet