Ιτούδης: «Ιερή μορφή του αθλήματος ο Διαμαντίδης»

Ιτούδης: «Ιερή μορφή του αθλήματος ο Διαμαντίδης»

Ιτούδης: «Ιερή μορφή του αθλήματος ο Διαμαντίδης»

bet365

Με σπουδαία λόγια μίλησε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο Δημήτρης Ιτούδης, που τόνισε πως ο 36χρονος πρώην παίκτης αποτελεί... ιερή μορφή του μπάσκετ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προπονητής μίλησε σε ένθετο της Live Sport.

«Η συγκέντρωση, η αφοσίωση και ο σεβασμός στο άθλημα (γιατί αν σέβεσαι το άθλημα, σου ανταποδίδει σεβασμό), η εργατικότητα και η προσήλωση. Στοιχεία που δεν συναντάς συχνά,γι ' αυτό ο Δημήτρης είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα νέα παιδιά που ονειρεύονται να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Είναι ιερή μορφή του αθλήματος και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι είμαστε ευλογημένοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του», επεσήμανε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε για τα χρόνια που συνυπήρχαν στον Παναθηναϊκό:
«Ένιωσα και έζησα την εξέλιξή του. Εντάξει, όλοι μπορούν να πουν πόσο μεγάλος αθλητής έγινε. Εμείς όμως τον είδαμε να μεγαλώνει και να ωριμάζει, να κάνει οικογένεια, να γίνεται ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Δεν θα τον ξεχάσω. Είναι πολύ καλός μου φίλος, μιλάμε παρότι είμαστε μακριά. Μου έστειλε συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, του έστειλα και εγώ.

Δεν θα ξεχάσω επίσης πόσο δεκτικός ήταν σε αυτά που λέγαμε. Ξέρετε, δεν είναι πάντα εύκολα αυτά που ζητάμε εμείς οι προπονητές. Θέλουμε να γίνουν τα πράγματα σωστά, με τον δικό μας τρόπο, και κάποιες φορές κουράζουμε τους παίκτες. Ο Δημήτρης άκουγε και την τελευταία λέξη. Ήθελε να είναι το χέρι του προπονητή στο γήπεδο και ήταν»

Επιπλέον, διηγήθηκε μια χαρακτηριστική ιστορία για τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού:
«Είχαμε κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2007 και, όπως συνηθίζεται μετά από τίτλους, βγήκαμε με την ομάδα να διασκεδάσουμε στα μπουζούκια. Κάποια στιγμή έρχεται ο Δημήτρης και με ρωτάει "Αύριο τι θα κάνουμε, κόουτς;"

"Αύριο έχει ξεκούραση", του απάντησα, αλλά εκείνος επέμενε: "Εντάξει για αύριο. Μεθαύριο όμως τι θα κάνουμε;" Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι θα ξεκουραστούμε για λίγες μέρες, θα γεμίσουμε τις μπαταρίες, αλλά ο Διαμαντίδης είχε το πλάνο του. Πήρε τον Σάββα (σ.σ. Αρώνη) και πήγε για προπόνηση. Αυτός ήταν και αυτό ήταν ο δημιουργικό άγχος που προκαλούσε, έφερνε εγρήγορση σε όλους μας»

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του:
«Να έχει την υγεία του, να χαρεί μοναδικές στιγμές με την οικογένειά του. Να κάνει αυτό που τον γεμίζει ως άνθρωπο και να απολαύσει αυτά που έρχονται και όσα για καιρό στερήθηκε, λόγω της αγάπης του για το μπάσκετ. Να βρεθούμε, να πάμε να φάμε και να τα πούμε και από κοντά»

 

Τελευταία Νέα