Διαμαντίδης: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα όλες αυτές τις στιγμές»

Διαμαντίδης: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα όλες αυτές τις στιγμές»

Διαμαντίδης: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα όλες αυτές τις στιγμές»

Ευλογημένος και ευτυχισμένος με τις μεγάλες στιγμές και επιτυχίες που βίωσε στην καριέρα του δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που τόνισε πως δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται για ακόμα μία χρονιά.

Λίγες ημέρες μετά το οριστικό του «αντίο» στην ενεργό δράση, ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε συνέντευξη στη «Live Sport», με τον 36χρονο πρώην πλέον αρχηγό του Παναθηναϊκού να περιγράφει τα πρώτα του συναισθήματα και να δηλώνει ευλογημένος για τις στιγμές που έζησε στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «LiveSport»:

Για τα πρώτα του συναισθήματα μετά την απόσυρση και αν το έχει συνειδητοποιήσει: «Ναι ακόμα δεν είναι δυνατό το συναίσθημα να αισθανθείς κάτι. Όλα είναι τόσο πρόσφατα, τόσο νωπά. Οπότε δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί. Είναι και το καλοκαίρι μπροστά μας οπότε θα πρέπει να περιμένω μάλλον την περίοδο της προετοιμασίας για να διαπιστώσω κάποια πράγματα. Ήταν μια απόφαση την οποία είχα ανακοινώσει από την αρχή και φυσικά δεν μπορούσε να αλλάξει. Όταν φτάνεις στο σημείο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, πάει να πει ότι το έχεις αποδεχθεί, το έχεις συνειδητοποιήσει».

Για το αν πέρασαν από το μυαλό του δεύτερες σκέψεις στη διάρκεια της χρονιάς: «Όχι. Σας το υπογράφω. Από τη στιγμή κατά την οποία είπα “είναι η τελευταία χρονιά” δεν είχα κάτι περισσότερο να κάνω πέρα από το να ζω την κάθε μέρα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια: Στην προπόνηση, με την ομάδα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους συνεργάτες μας, τον κόσμο, του αγώνες.... Δεν πέρασε από το μυαλό μου να παίξω άλλη μια χρονιά και μπορώ να σου εγγυηθώ πως ούτε τώρα περνάει».

Για το αν είχε φανταστεί τέτοιο φινάλε ξεκινώντας την καριέρα του: «Μα αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επαναλαμβάνω διαρκώς ότι είμαι τόσο γεμάτος και τόσο ευτυχισμένος ώστε δεν έχω κάτι παραπάνω να σκεφτώ. Δεν φανταζόμουν καν ότι θα ζούσα και θα πετύχαινα αυτά που έχω πετύχει. Και είναι οι τίτλοι, οι διακρίσεις, οι στιγμές, αλλά και οι φιλίες, οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις. Πραγματικά, μπορεί να υπήρξε στενοχώρια για το ότι δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως αν ανατρέξω στην όλη μου διαδρομή θα αντιληφθώ ότι είναι τόσα πολλά αυτά που έζησα και με έκαναν ευτυχισμένο ώστε δεν μπορώ να ζητήσω τίποτε άλλο».

Για το αν του έχει μείνει κάποιο απωθημένο αποχαιρετώντας την ενεργό δράση: «Ούτε ένα. Δεν είμαι αχάριστος. Είμαι ευλογημένος, έχω ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές, βίωσα μαγικές στιγμές με την αγάπη του κόσμου. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, έχω σπουδαίες αναμνήσεις και στιγμές που θυμάμαι, έχω την υγεία μου, την οικογένειά μου. Γιατί να έχω απωθημένο;».

Για τη λατρεία προς το πρόσωπό του από τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Κατ΄ αρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη του και τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Τα συναισθήματα ήταν υπέροχα και μοναδικά. Απ΄ εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι η ζωή συνεχίζεται, οι παίκτες σταματούν αλλά οι ομάδες μένουν. Κι αυτό πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ομάδα πάντα βρίσκεται πάνω απ΄ όλους. Αυτή πρέπει να σκέφτονται, να στηρίζουν και να προστατεύουν».

Για το ότι «αντιδρούσε» όταν τον χαρακτήριζαν ως τον «καλύτερο παίκτη της Ευρώπης»: «Δεν το έκανα επειδή εκνευριζόμουν αλλά επειδή το θεωρούσα υπερβολή. Πάντα γνώριζα τι μπορούσα να κάνω μέσα στο γήπεδο ώστε να είμαι χρήσιμος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ότι είναι ωραίο να ακούς όμορφα λόγια δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αλλά, όπως είπα, το θεωρούσα υπερβολικό».

Για το αν θα μπορούσε να ξεχωρίσει κάποιες στιγμές από την καριέρα του ή αν έχει μετανιώσει για κάτι: «Όχι. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχω ζήσει, γνώρισα κόσμο, μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος, ώστε θα ήταν μάλλον άδικο να ξεχωρίσω αποσπασματικά».

 

Best of internet