Παίζουν στον Ολυμπιακό, αποχωρούν με πολλαπλάσιες αποδοχές (vids)

Παίζουν στον Ολυμπιακό, αποχωρούν με πολλαπλάσιες αποδοχές (vids)

Παίζουν στον Ολυμπιακό, αποχωρούν με πολλαπλάσιες αποδοχές (vids)
Τζόι Ντόρσεϊ, Κάιλ Χάινς, Μπράιαν Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ βοήθησαν και βοηθήθηκαν από τον Ολυμπιακό και αποχωρώντας είδαν αυξημένο το κασέ τους.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία πενταετία έχει χτίσει μία πολύ ιδιαίτερη παράδοση και μάλιστα οι Πειραιώτες φρόντισαν να την επιβεβαιώσουν και φέτος για συνολικά τέταρτη φορά. Για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία ο ξένος σέντερ που επέλεξαν οι προπονητές αποχωρεί από την ομάδα έχοντας ανεβάσει κατά πολύ το κασέ του.

Τζόι Ντόρσεϊ, Κάιλ Χάινς, Μπράιαν Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ στη διάρκεια που αγωνίστηκαν με την ερυθρόλευκη φανέλα άλλαξαν επίπεδο την καριέρα τους κάτι το οποίο εξαργύρωσαν οικονομικά.

Εννοείται πως για να συμβεί αυτό ρόλο έπαιξαν άπαντες. Από τη μία ο σύλλογος βοήθησε με τη φιλοσοφία, την εμπιστοσύνη που τους έδειξε και φυσικά τους τίτλους τους οποίους κατέκτησε και από την άλλη οι ίδιοι οι παίκτες φρόντισαν να ανταποκριθούν αγωνιστικά και να βοηθήσουν με τη σειρά τους.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΤΟΡΣΕΪ

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον Ιανουάριο του 2012 επέμενε πως δεν υπήρχε θέμα απόκτησης σέντερ αφού οι Γλυνιαδάκης και Παπαδόπουλος του ήταν αρκετοί. Ένας τραυματισμός του «Λάζου» και η επιμονή των Αγγελόπουλων για προσθήκη έφεραν στην ομάδα τον Τζόι Ντόρσεϊ.

Ο Αμερικανός σέντερ άλλαξε (μαζί με τον Λο) προς το πολύ καλύτερο την εικόνα της ομάδας η οποία κατέκτησε Euroleague και Πρωτάθλημα. Ο Ντόρσεϊ την επόμενη σεζόν έβγαλε προβλήματα χαρακτήρα και τελικά αποχώρησε από την ομάδα, ωστόσο έκτοτε συνεχίζει σε τοπ επίπεδο με πολύ ακριβά συμβόλαια.

ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΑΪΝΣ

Ξεκίνησε από την Α2 Ιταλίας, στη Μπάμπεργκ έκανε τα πρώτα του βήματα και στον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε κορυφαίος σέντερ της Ευρώπης. Ο Κάιλ Χάινς στη διετία στον Πειραιά πήρε συνολικά 650.000 δολάρια και η τελευταία (ίσως αργοπορημένη) πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού για δεύτερη ουσιαστικά διετία ήταν στα 2.000.000 δολάρια.

Ο τριπλασιασμός των αποδοχών του Αμερικανού ήταν δικαιότατος βάσει αγωνιστικής προσφοράς και τελικά έγινε ακόμη μεγαλύτερος (2.500.000 για δύο χρόνια) στην Μόσχα όπου φέτος στέφθηκε για τρίτη φορά Πρωταθλητής Euroleague.

Ο ίδιος ο Χάινς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ευχαριστεί τους Πειραιώτες για την ευκαιρία που του έδωσαν τη διετία 2011-2013.

ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ Ο ΝΤΑΝΣΤΟΝ

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεγε τον Μπράιαν Ντάνστον από την ιταλική Βαρέζε, πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν αφού δεν ήταν ευρέως γνωστός. Η σωστή επιλογή του Έλληνα τεχνικού αποδείχτηκε πολύ γρήγορα αφού ο Αμερικανός σέντερ στη διετία του στον Ολυμπιακό (2013-2105) έπαιξε πολύ καλά, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της Euroleague, έπαιξε σε τελικό Final 4 αι κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ντάνστον σε αυτή τη διετία πήρε 1.050.000 δολάρια (500+550) και στην προσπάθειά τους να τον κρατήσουν στον Πειραιά του πρόσφεραν οι Αγγελόπουλοι περίπου 1.400.000 για δύο σεζόν. Τελικά αποδείχθηκε πως ο Ντάνστον είχε ήδη συμφωνήσει με την Αναντολού Εφές η οποία τον «έδεσε» με κάτι λιγότερο από 1.000.000 δολάρια το χρόνο. Διπλασιασμός αποδοχών δηλαδή...

ΤΙΜΙΑ ΣΤΑΣΗ Ο ΧΑΝΤΕΡ

Και αυτόν τον Αμερικανό ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον επέλεξε και τον πήρε από τη Σιένα το καλοκαίρι του 2014. Λίγους μήνες μετά άλλαξε προπονητής στην ομάδα, αλλά και παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο Οθέλο Χάντερ ήταν καταπληκτικός. Αμφότερες τις χρονιές ήταν ο back up σέντερ, αλλά πάντα κατέληγε να τραβάει μόνος του σχεδόν το «κουπί».

Ο Οθέλο Χάντερ στη διετία αυτή πήρε συνολικά κάτι περισσότερο από 1.000.000 δολάρια και πλέον κατάφερε και αυτός να διπλασιάσει τις αποδοχές του αφού η συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης προβλέπει 2.000.000 δολάρια για δύο χρόνια!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα