Κατσικάρης: «Η Μούρθια η πρώτη επιλογή μου»

Κατσικάρης: «Η Μούρθια η πρώτη επιλογή μου»

Η Μούρθια αποτελεί την πρώτη επιλογή του Φώτη Κατσικάρη για το μέλλον του, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να δηλώνει πως ενδεχόμενη πρόκριση στο Ρίο θα είναι τεράστια επιτυχία για εκείνον.  

Κατσικάρης: «Η Μούρθια η πρώτη επιλογή μου»

Μεγάλη συνέντευξη σε Μέσο της Μούρθια παραχώρησε ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας του φέτος, για το μέλλον της καριέρας του, αλλά και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα έιπε:

Για το αν πίστευε πως η Μούρθια θα έχει τέτοια πορεία:
«Ναι, είχα πίστη στην ομάδα. Ξέρω πως το πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό και μεγάλο σε διάρκεια. Ο στόχος του συλλόγου ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή, έκαναν όλοι μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Χάσαμε την πρόκριση στο Copa del Rey για λεπτομέρειες, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω πως κάναμε ένα μικρό βήμα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω πολύ στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, ήθελα από την πρώτη στιγμή να αλλάξω κάπως τη νοοτροπία εντός της ομάδας και να γίνουν όλοι πιο μαχητικοί. Νομίζω πως τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Δείξαμε χαρακτήρα στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό».

Για το αν μπορεί η Μούρθια να παίξει στην Ευρώπη:
«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα και όλοι περίμεναν χρόνια γι αυτή τη στιγμή. Η ομάδα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και πιστεύω πως είναι έτοιμη να αλλάξει προφίλ και να μεγαλώσει σταδιακά, μέχρι να μπει στο κλαμπ των μεγάλων της Liga Endesa»

Για το ρόστερ:
«Πρέπει πρώτα να αξιολογήσουμε τα δεδομένα για κάθε παίκτη. Η ομάδα εκτιμά όσους βοήθησαν φέτος και αυτούς που αποτέλεσαν τη βάση της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Θα κάνουμε μια ανάλυση της αγοράς όπως και να έχει γιατί πρέπει να δυναμώσουμε για τη νέα χρονιά»

Για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του:
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Είχαμε ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ του πρωταθλήματος, αλλά καταφέραμε σπουδαία πράγματα. Λέω πάντα πως ο προπονητής είναι κάτι σαν σκηνοθέτης. Είσαι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στην "ταινία", μετά τους ηθοποιούς. Διαχειριστήκαμε την αποχώρηση του Αουγκούστο Λίμα, που ήταν πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, εντάξαμε στο πλάνο της ομάδας τον Βίκτορ Φαβεράνι, έναν παίκτη που είχε σχεδόν δύο χρόνια να παίξει σε καλό επίπεδο λόγω τραυματισμών. Αν το δούμε σφαιρικά όμως, είμαι πολύ χαρούμενος για όσα κάναμε φέτος».

Για τη συνέχεια στην καριέρα του:
«Όταν δουλεύεις σε μια ομάδα που έχει κάνει άλματα, όχι απλά βήματα, προόδου και "γράφει ιστορία", προφανώς έχεις στο μυαλό σου πως θες να συνεχίσεις. Από την άλλη, είναι μια πολύ "ευαίσθητη" κατάσταση, γιατί του χρόνου θα συμμετέχουμε σε δύο διοργανώσεις, οπότε θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί σημαντικά. Πρώτα πρέπει να μιλήσω με τον σύλλογο και να δω τι σκέφτονται οι άνθρωποι της διοίκησης, να δω αν έχουν στο μυαλό τους να είμαστε ακόμη πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί του χρόνου, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε Ισπανία και Ευρώπη»

Για την πρώτη του επιλογή και αν θα είναι η Μούρθια:
«Ναι! Το συμβόλαιό μου ολοκληρώθηκε, αλλά η πρώτη ομάδα με την οποία θα μιλήσω για του χρόνου είναι η Μούρθια»

Για την Εθνική:
«Κάποιες φορές δεν χρειάζεσαι ξεκούραση. Η αλήθεια είναι πως νιώθω καλά, δεν ανησυχώ για κάτι. Είμαι περήφανος που ηγούμαι της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας και θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω μαζί της το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αν τα καταφέρουμε, νομίζω πως θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της καριέρας μου»

Best of internet