Ουόριορς - Καβαλίερς 104-89 (pics & vid)

Ουόριορς - Καβαλίερς 104-89 (pics & vid)

bet365

Οι Splash Brothers έμειναν χαμηλά, ωστόσο οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έκαναν εύκολα το 1-0 (104-89) στη σειρά των Τελικών με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Σον Λίβινγκστον!

Τι κι αν ο Στεφ Κάρι έμεινε στους 11 πόντους με 4/15 σουτ κι ο Κλέι Τόμπσον στους 9 με 4/12; Οι Ουόριορς όχι απλά έκαναν το 1-0 στη σειρά με τους Καβαλίερς, αλλά έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα και σχετικά εύκολα, με την υπέρ τους διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 20 πόντους! Η ομάδα του Στιβ Κερ έδειξε πολύ ανώτερη στο παρκέ από τον ΛεΜπρον Τζέιμς και την παρέα του, ωστόσο αυτό ήταν απλά το Game 1, με τη σειρά να συνεχίζεται στην Oracle Arena τα ξημερώματα της Δευτέρας…

ΤΟ ΜΑΤΣ
Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… χέρι-χέρι στο σκορ (7-5 στο 4’). Η κατάσταση άλλαξε από το πρώτο τρίποντο Στεφ Κάρι (14-9) κι έπειτα, με τους Ουόριορς ν’ ανεβάζουν συνεχώς την υπέρ του διαφορά. Παίκτης-κλειδί ο Ντρέιμοντ Γκριν που είχει ήδη 3 ασίστ στα πρώτα λεπτά και -φυσικά- ο Χάριστον Μπαρνς που ξεκίνησε με 7 πόντους! Οι Καβαλίερς, όμως, δεν άφησαν το ματς να ξεφύγει, βρήκαν λύσεις κυρίως με τον ΛεΜπρον Τζέιμς και στο 12’ το σκορ ήταν 28-24 για τους γηπεδούχους.

Στη δεύτερη περίοδο ο… πάγκος των Ουόριορς ανέλαβε δράση με τον Μπαρμπόσα να διαμορφώνει το 36-28 και στη συνέχεια το 39-28! Το τρίποντο του Βραζιλιάνου είχε… επιπτώσεις, ωστόσο έδωσε στους Πολεμιστές το μεγαλύτερο προβάδισμα. Λίγο αργότερα το σκορ έγινε 43-29 και παρά τις όποιες προσπάθειες των Καβαλίερς να… μαζέψουν τη διαφορά, το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν 52-43 για τους Πρωταθλητές.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Ουόριορς ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, ωστόσο οι Καβαλίερς τη μάζεψαν γρήγορα (56-52) με πρωταγωνιστή τον Έρβινγκ. Μάλιστα, μείωσαν σε 63-62 με γκολ-φάουλ Λαβ και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης έκανε το 63-64! Οι Πολεμιστές, όμως, είχαν ξανά την απάντηση και στο 36’ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 74-68!

Οι περισσότεροι θα περίμεναν ματς… θρίλερ στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο ο πάγκος των Ουόριορς ανέλαβε δράση γι’ ακόμα μία φορά! Σε μεγάλο πρωταγωνιστή εξελίχθηκε ο Σον Λίβινγκστον, που σημείωνε σερί πόντους κι οι πρωταθλητές ανέβαζαν συνεχώς την υπέρ τους διαφορά (78-68 & 88-72). Οι παίκτες του Στιβ Κερ έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και με κάρφωμα του Ιγκουοντάλα έπειτα από φοβερή ασίστ του Στεφ Κάρι έφτασαν στο +20 (96-76)! Οι Καβαλίερς με δύο συνεχόμενα τρίποντα από ΛεΜπρον Τζέιμς και JR Σμιθ μείωσαν σε 96-85, ωστόσο σ’ εκείνο το σημείο οι Splash Brothers έδωσαν τη λύση! Ένα τρίποντο ο Κάρι, ένα ο Τόμπσον και… 104-87!

ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΠΑΓΚΟΣ
Είπαμε και πιο πριν. Ο Κάρι έμεινε στους 11 κι ο Τόμπσον στους 9. Κι όμως. Οι Ουόριορς είχαν λύσεις, με τον Λίβινγκστον να κάνει τη διαφορά έχοντας 20 πόντους και μαζί με τον Ιγκουοντάλα (12π.) και τον Μπαρμπόσα (11π. με 5/5 σουτ) να δημιουργούν άλυτα προβλήματα στους Καβαλίερς ερχόμενοι από τον πάγκο! Αντίθετα, το Κλίβελαντ τα περίμενε όλα από τους Έρβινγκ, Τζέιμς και Λαβ, που δεν είχαν κακή απόδοση, ωστόσο οι συμπαίκτες τους έδωσαν από ελάχιστες έως μηδαμινές βοήθειες! Στατιστικά, ο αριθμός-κλειδί είναι οι 29 ασίστ των νικητών έναντι των 17 που μοίρασαν οι ηττημένοι...

Τα δωδεκάλεπτα: 28-24, 52-43, 74-68, 104-87

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα