Γ. Αγγελόπουλος: «Κάνουμε κι εμείς λάθη, αλλά κάνουμε και σωστά»

Γ. Αγγελόπουλος: «Κάνουμε κι εμείς λάθη, αλλά κάνουμε και σωστά»

Gazzetta team
Γ. Αγγελόπουλος: «Κάνουμε κι εμείς λάθη, αλλά κάνουμε και σωστά»
O Γιώργος Αγγελόπουλος παραδέχτηκε πως έχουν κάνει και λάθη, ενώ πως μετά τον αποκλεισμό από τους «8» της Euroleague η ομάδα κλονίστηκε.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες και σε όσους βοήθησαν στην όλη επιτυχία. Ήταν η πιο συναρπαστική σειρά τα τελευταία 20 χρόνια, εκπληκτικά παιχνίδια και στα γήπεδα υπήρχε μια καλή ατμόσφαιρα, κάτι που έγινε με πολύ προσπάθεια. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο απ’ όλα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος:

«Συμφωνώ με τον κόουτς, ότι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη σεζόν ήταν όταν δεν περάσαμε στο final-8. Η ομάδα κλονίστηκε εκείνο το διάστημα, αλλά το ίδιο βράδυ μιλήσαμε με τον κόουτς και τους παίκτες. Τους είπαμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και ότι μπορούν να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού όπως και έκαναν.

Η ομάδα δέχθηκε πολύ έντονη κριτική εκείνο το διάστημα από τους δημοσιογράφους, έγιναν κάποιες παρεξηγήσεις. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν έχουμε κάνει λάθη, αλλά ίσως το ότι επικεντρώθηκε η κριτική σε εμάς και όχι στους παίκτες, έκανε καλό στην ομάδα. Κάνουμε κι εμείς λάθη εννοείται, αλλά τότε λέγαμε πως δεν κάναμε λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Μέσα στη σεζόν ναι έγιναν λάθη. Αυτό είχαμε πει τότε. Για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας και να παραμείνεις εκεί είναι πολύ δύσκολο, αλλά σημαίνει και ότι κάναμε κάτι σωστά. Πρέπει να δούμε τι κάναμε σωστά φέτος και πετύχαμε».

Όσο για την ελληνική ομοσπονδία: «Η ΕΟΚ δεν δείχνει ότι θέλει διάθεση συνεργασίας και ομαλοποίησης της κατάστασης. Οι τόνοι από εμάς έχουν πέσει. Η ομοσπονδία ελέγχει την ΚΕΔ. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, έξι διαιτητές, καρατομήθηκαν σε ένα βράδυ χωρίς λόγο. Αποφάσισε μέσα σε ένα βράδυ, ξαφνικά. Τοπ ονόματα και είπε θα παίξετε με άλλους διαιτητές.

Δεν σηκώσαμε τους τόνους για να τελειώσουν οι τελικοί, αλλά αυτό δεν ήταν υγιές, φυσιολογικό. Ήταν ανώμαλο, σε κάνει να σκεφτείς διάφορα πράγματα. Δεν βοηθάει στην ισονομία… Αντίθετα, με την Ευρωλίγκα πάντα είχαμε καλές σχέσεις, που δυναμώνουν και πάντα βοηθάμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα