Ουόριορς ή Καβαλίερς; (pics & poll)

NBA FINALS

Ουόριορς ή Καβαλίερς; (pics & poll)

Ουόριορς ή Καβαλίερς; (pics & poll)

Οι Τελικοί του ΝΒΑ κάνουν τζάμπολ τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/6, 04:00/ΟΤΕ Sport 4) και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα με στατιστικά διαφορετικά απ' τα συνηθισμένα & poll.

Οι Ουόριορς αγχώθηκαν, έφτασαν μία ήττα μακριά απ' τον αποκλεισμό, αλλά έστω με καθυστέρηση επέστρεψαν στους Τελικούς του ΝΒΑ και θα 'χουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το στέμμα τους. Οι Καβαλίερς τους περίμεναν εδώ και λίγες ημέρες. Κι όπως πέρυσι, θ' αναμετρηθούν για το τρόπαιο Larry O'Brien.

Οι «Ws» καλούνται να δικαιολογήσουν τον τίτλο όχι μόνο του 2015, αλλά κι αυτόν της ομάδος με το καλύτερο ρεκόρ στα χρονικά της λίγκας. Το θρυλικό 72-10 των Μπουλς του 1996 είναι πια το δεύτερο καλύτερο πίσω απ' το δικό τους 73-9 κι ο συνδυασμός με το πιθανό repeat θα τους δώσει ακόμη καλύτερη θέση στα πρακτικά της λίγκας.

Η... κεκτημένη τούς επιτρέπει να ελπίζουν πως θα φτάσουν μέχρι τέλους, αλλά το ίδιο κάνει κι ένα διαφορετικό στατιστικό στοιχείο. Εξαιρουμένων των Γκρίζλις το 2013 (φιναλίστ Δύσης), όλες όσες ομάδες απέκλεισαν τους Θάντερ (εκτός playoffs το 2009) στέφθηκαν και Πρωταθλήτριες λίγο αργότερα.

Την ίδια ώρα, οι Καβς έχουν τη δύσκολη αποστολή να δώσουν τέλος σε μία άκρως αρνητική παράδοση που θέλει τους ίδιους να μην έχουν κατακτήσει ποτέ τον τίτλο (φιναλίστ το 2007 και το 2015) και το Κλίβελαντ να μην έχει πανηγυρίσει κανένα τίτλο απ' αυτόν του NFL (Μπράουνςτο 1964. Μαζί με ό,τι... δεν έχουν καταφέρει οι ομάδες της πόλης σε MLB (μπέιζμπολ) & NHL (χόκεϊ επί πάγου) έχουν φτάσει να μετρούν 146 άκαρπες χρονιές στα πιο εμπορικά αθλήματα της χώρας.

Ο BPI (Basketball Power Index), ένας αλγόριθμος σχεδιασμένος απ' το ESPN πάνω σε διάφορους παράγοντες όπως οι πόντοι ανά κατοχή, το ποσοστό επιτυχίας εντός ή εκτός έδρας, η απόσταση ταξιδιού, ο χρόνος ξεκούρασης ή ακόμη κι οι προσδοκίες πριν απ' την έναρξη της χρονιάς, προβλέπει repeat σε ποσοστό 75%. Εσείς;

* Αν δε διαβάσατε για κανένα παίκτη, είναι επειδή η στατιστική σύγκριση θ' ακολουθήσει σε αυριανό (2/6) θέμα ως pregame του Game 1 (3/6, 04:00/ΟΤΕ Sport 4) στην ORACLE Arena του Όουκλαντ.

Best of internet