Χαλβατζάκης: «Υπερήφανος για αυτό το πρωτάθλημα»

Χαλβατζάκης: «Υπερήφανος για αυτό το πρωτάθλημα»

bet365

H Basket League ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην κορυφή κι ο Γιώργος Χαλβατζάκης δήλωσε υπερήφανος για το πρωτάθλημα, κάνοντας ειδική αναφορά στους Δημήτρη Διαμαντίδης και Βασίλη Σπανούλη.

Η δήλωση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ:

«Ζήσαμε το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και ένα από τα στα χρονικά. Και αυτό διότι, η Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16 σε πείσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και άλλων αρνητικών εξωγενών παραγόντων, διέθετε τα πάντα.

Είχε αγωνιστικές ανατροπές, που καθήλωναν τους φιλάθλους αγώνες που κρίθηκαν στον πόντο και στις παρατάσεις, με τη νίκη να αλλάζει χέρια σε κλάσματα δευτερολέπτου!

Ήταν κορυφαίο, γιατί έγινε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες (σημειώσαμε ρεκόρ εισιτηρίων) και με μεγάλη τηλεθέαση στους αγώνες.

Αυτό το πρωτάθλημα είχε το φινάλε που του άξιζε, με αποκορύφωμα την πιο ανατρεπτική, δραματική και εκστατική σειρά τελικών όλων των εποχών.

Παρά το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αθλητική κοινωνία, διοικήσεις, παίκτες και φίλαθλοι έδειξαν υπευθυνότητα και μας χάρισαν πανέμορφες σκηνές αθλητικού πολιτισμού.

Αυτό άξιζε στο πρωτάθλημα, που όλη τη χρονιά είχε μηδενικά επεισόδια, αλλά και στους μεγάλους πρωταγωνιστές του, που είναι οι αθλητές των ομάδων.

Είμαι υπερήφανος που επί των ημερών της προεδρίας μου στον ΕΣΑΚΕ, ζήσαμε αυτήν την πανδαισία εικόνων και συναισθημάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Από τον πανάξιο πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον επίσης άξιο φιναλίστ Παναθηναϊκό, μέχρι τον Αρκαδικό και την Καβάλα που υποβιβάστηκαν χωρίς να.. πέσουν!

Καλώ την Πολιτεία, τους χορηγούς, τους υποψήφιους επενδυτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους απλούς φιλάθλους να αγκαλιάσουν αυτό το άθλημα που μας προσφέρει αμέτρητες χαρές - εντός και εκτός συνόρων - και να νιώσουν μαζί μας αυτό το αίσθημα υπερηφάνειας.

Θα ήθελα επίσης να αποχαιρετήσω όπως του αξίζει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, εκπληκτικό αθλητή, ξεχωριστό άνθρωπο και προσωπικό φίλο μου (από την εποχή του Ηρακλή) Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος κατέβηκε προχθές το βράδυ από τη λαμπερή σκηνή, αφήνοντας μια ανεκτίμητη κληρονομιά στους επιγόνους του και να του ευχηθώ να απολαύσει ό,τι επιθυμεί στην ιδιωτική πλέον ζωή του.

Παράλληλα συγχαίρω και αποτίω την προσήκουσα τιμή στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, που αποτελεί μια επιφανή προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και απέδειξε για άλλη μια φορά όχι μόνο την μεγίστη αθλητική ικανότητα, αλλά και τα σπάνια ηγετικά χαρίσματα του και του εύχομαι να παραμείνει υγιής, δυνατός και να εξακολουθήσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ορόσημο για τους νεότερους παίκτες.

Γιώργος Χαλβατζάκης

Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα