Πεδουλάκης: «Δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα χωρίς τον Διαμαντίδη»

Πεδουλάκης: «Δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα χωρίς τον Διαμαντίδη»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη και μίλησε για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Πεδουλάκης: «Δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα χωρίς τον Διαμαντίδη»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε για το αν θα συνεχίσει στην ομάδα: «Δεν το ξέρουμε αυτό, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Εγώ επιστρατεύτηκα, έκανα την προσπάθειά μου και θα δούμε».

Για τον τέταρτο τελικό: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Από τη μια είμαστε στενοχωρημένοι για τον τρόπο που χάσαμε για μια ακόμη φορά, αλλά από την άλλη είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παιδιών και τις συνθήκες που πάλεψαν. Ήμασταν στις λεπτομέρειες λίγο χειρότεροι, αλλά όλοι δείξαμε πίστη. Η αποχώρηση του Δημήτρη είναι το πιο σημαντικό γεγονός, δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα γιατί ήταν ένας άνθρωπος που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Είναι ένας άνθρωπος που ξέραμε πως κάθε βράδυ θα είναι εκεί και θα βοηθήσει. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να κρατήσει την πίστη και την αφοσίωσή του. Ο Δημήτρης είναι παράξενο που είναι Έλληνας, όπως μου είπε κάποιος ξένος. Να είναι καλά και να έχει υγεία, να είναι κοντά μας έστω και με κάποιον άλλο τρόπο».

Συνέχισε για το παιχνίδι: «Ήταν άλλη ομάδα που έπαιξε για τόσους μήνες και άλλη έπαιξε τώρα. Η απόφαση να παίξει ο Παναθηναϊκός με οκτώ ξένους υποθήκευε το πρωτάθλημα. Επίσης δεν είχε ο Παναθηναϊκός δύο ψηλούς να ποστάρουν τα γκαρντ. Ο Φώτσης και ο Γκιστ έκαναν μια τρομερή προσπάθεια. Υπάρχει μια αλυσιδωτή κατάσταση από την έλλειψη ψηλών. Για μένα αυτό είναι το καταλυτικό στοιχεία στη σειρά».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάποια απόφαση που πήρε: «Εμάς μας έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να τις δουλέψεις όλη τη χρονιά. Ήμασταν μια ομάδα που έπαιζε όλη τη χρονιά αρκετά ελεύθερα, αλλά το πρωτάθλημα κρίνεται στη λεπτομέρεια».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην τακτική αντιμετώπισης του Σπανούλη: «Το πρόβλημα είναι πως δεν είχαμε άλλον αθλητικό γκαρντ. Βάλαμε τον Παππά, ήταν ένα καλό μάθημα για τον ίδιο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε φάουλ, αλλά δεν θέλαμε να πάμε σε άλλη παράταση, τα παιδιά είχαν κουραστεί πολύ και δεν είχαμε βάθος. Μας έλειψε ένα ακόμη αθλητικό παιδί σε αυτή τη σειρά.

Ο Παναθηναϊκός έχει ελληνικό κορμό. Πριν τέσσερα χρόνια δεν είχε κανέναν πλην του Δημήτρη και του Τσαρτσαρή. Αυτά τα νέα παιδιά θέλει μεγάλη διαδρομή από φέρελπις να γίνεις παίκτης κι εμείς πρέπει να τους μάθουμε. Ο Παπαγιάννης δεν έχει παίξει ούτε παιδικοεφηβικό».

Για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών: «Ερχόμενος πως ψάχνω 9-10 παίκτες να μπορούν να αγωνιστούν. Στη σειρά με τον Άρη κάναμε πράγματα που θα κάναμε με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Ο Ολυμπιακός πήγε σε αλλαγές και ο Παππάς μπήκε επειδή είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν. Ο Γουίλιαμς είναι άριστος χαρακτήρας, αλλά έπαιζε δύο μήνες ελεύθερα. Δεν ταιριάζει με τον Καλάθη όμως. Πρέπει να χτίσεις leader, η ομάδα να έχει ρόλους. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τον Χαραλαμπόπουλο και από τον Παπαγιάννη. Στην Ελλάδα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει. Ήθελα παίκτες που να έχουν κίνητρο και να παίζουν για την ομάδα.

Είναι δύσκολο αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία να διαχειριστείς την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι μόνο το πρέπει. Εκεί είχε πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός. Πολλές φορές σε παρασέρνει και παύεις να σκέφτεσαι, παίζεις με τα πόδια κι όχι με το μυαλό.

Υπήρχαν στην περιφέρεια πολλοί επιθετικογενείς παίκτες που ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο. Το άλλο λάθος ήταν ότι η ομάδα είχε τρεις βαρείς ψηλούς, με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Ο Καλάθης είναι ο πιο γρήγορος με την μπάλα στα χέρια σε όλη την Ευρώπη, αλλά θέλει γρήγορους ψηλούς. Ο Παναθηναϊκός είχε πάει σε ένα μπάσκετ πολύ ελεύθερο, χωρίς να σημαδεύει. Πολύ μπάλα στο έδαφος, χωρίς πάσες πολλές. Δουλέψαμε όσο γίνεται, πήγαμε σε απλά plays με αποστάσεις. Πρέπει όμως να μάθεις να παίζεις με αυτό που έχεις».

Για την απόφαση του Διαμαντίδη: «Αυτά τα παιδιά ξεκινάμε από 15-16 χρονών και παίζουν 12 μήνες το χρόνο. Ο Χαραλαμπόπουλος παραλίγο να πάει στο χειρουργείο για κοιλιακούς. Ο Διαμαντίδης άκουσε το σώμα του, γιατί δεν θα μπορούσε να παίζει. Θέλει να χαρεί την οικογένειά του. Ας έρθει τον Οκτώβριο και να προπονηθεί για να μην παχύνει. Να συμβουλεύει τα παιδιά. Αφήστε τον έναν χρόνο, είναι μεγάλη η πίεση. Να αδειάσει και μετά θα πάρει τις αποφάσεις του. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων είναι για το πώς σκέφτεται και λειτουργεί σημαντική. Μας λείπουν τέτοιοι άνθρωποι από την κοινωνία μας».

Best of internet