Γιάνκοβιτς: «Τεράστιο το κενό που αφήνει ο Διαμαντίδης»

Gazzetta team
Γιάνκοβιτς: «Τεράστιο το κενό που αφήνει ο Διαμαντίδης»
Για τεράστιο κενό που αφήνει, έκανε λόγο ο Βλάνταν Γιάνκοβιτς αναφερόμενος στην αποχώρηση από την ενεργό δράση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο άτυχος των τελικών καθώς έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφερε: «Είναι αλλιώς να το ζεις από τον πάγκο και αλλιώς στον αγωνιστικό χώρο. Το πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως δείχνουν και τα σκορ των αγώνων. Αυτό που μας μένει είναι ότι παίχτηκε πολύ ωραίο μπάσκετ, χωρίς βία στα γήπεδα. Βελτιώσαμε την εικόνα μας ως χώρα. Κρίθηκε σε μεγάλα σουτ ο τίτλος. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας και νομίζω πως το δεύτερο παιχνίδι έκρινε τη σειρά. Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που έζησα από κοντά έναν τέτοιο αθλητή. Τόσο εγώ, όσο και οι άλλες γενιές έχουν να μάθουν πάρα πολλά από τον Διαμαντίδη».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος μας ώθησε στη νίκη και όλοι σχεδόν ανατριχιάσαμε πριν το ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μακάρι κάθε χρόνο να υπάρχει αυτό το σασπένς».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Όλοι το ζουν διαφορετικά. Ο ίδιος έχει πολλά ακόμα μέσα του να δώσει. Είναι ένας αθλητής-πρότυπο, δεν έχω λόγια να τον περιγράψω. Το κενό που θα αφήσει θα είναι τεράστιο. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει μία ελπίδα πως θα συνεχίσει. Είναι καταπληκτική η καριέρα του. Ένα ντοκιμαντέρ θα ήταν ευκαιρία για πολλούς».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα