«Splash», και μαζί και μόνος ο Τόμπσον (infographic, pics & vids)

«Splash», και μαζί και μόνος ο Τόμπσον (infographic, pics & vids)

«Splash», και μαζί και μόνος ο Τόμπσον (infographic, pics & vids)

bet365

Οι Ουόριορς δεν είναι μόνο ο Στεφ Κάρι κι ο... αδικημένος Κλέι Τόμπσον το υπενθύμισε για πολλοστή φορά. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα επιτεύγματά του.

Όταν οι Κάρι & Τόμπσον σουτάρουν συνήθως πίσω (ή και πολύ πιο πίσω) απ' τα 7,25μ. το αποτέλεσμα είναι λίγο-πολύ γνωστό. Εξού και «Splash Brothers». Αλλά ο ένας δε χρειάζεται τον άλλο για να κάνει το διχτάκι να κάνει splash (ή χλατς σε άπταιστα... ελληνικά). Μόνο που οι Ουόριορς χρειάζονται αμφότερους για να πετύχουν. Αν ο Στεφ Κάρι τους το υπενθυμίζει σχεδόν πάντα, ο Κλέι Τόμπσον το κάνει σε αυτό το «σχεδόν». Κι ίσως τότε έχει περισσότερη σημασία.

Τουλάχιστον έτσι είχε η κατάσταση στο Game 6 των Τελικών της Δύσης με τους Θάντερ (101-108) στην Chesapeake Arena της Οκλαχόμα Σίτι.

Θα φτάσουν ξανά στους τελικούς οι πρωταθλητές του ΝΒΑ; Στο 1.31 στη Vistabet η νίκη των Γουόριορς επί των Θάντερ στο Οκλαντ.

Με την πέμπτη 40+ (career high σε playoffs με 41π. με 3/12δίπ., 11/18τρίπ., 2/2β., 4ρ., 1κλ., 1κοψ., 1λ. σε 39:35) εμφάνισή του φέτος και με την καλύτερη επίδοση στα χρονικά σε τρίποντα ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ ώθησε τη σειρά σε Game 7 (31/5, 04:00/ΟΤΕ Sport 4) κι η πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ (vs. Καβαλίερς) θα κριθεί στην ORACLE Arena του Όουκλαντ. Πολύ περισσότερο κι απ' ό,τι ο back to back «MVP της Χρονιάς». Κι ας έφτασε απ' τους 0 πόντους της πρώτης περιόδου στο παραλίγο triple-double (31π. με 3/9δίπ., 6/13τρίπ., 7/9β., 10ρ., 9ασ., 2κλ., 3λ. σε 41:01).

Καθόλου άσχημα για μία ομάδα με παίκτες όπως ο «MVP των Τελικών» πέρυσι Άντρε Ιγκουοντάλα κι ο Mr.Triple-Double τους (13+1) φέτος Ντρέιμοντ Γκριν ήδη να 'χουν ξεχωρίσει ανάμεσα στις ανεπανάληπτες χρονιές του τελευταίου. Κι όταν κάποιος ξεχωρίζει, κάνοντας πολύ καλά ή εξίσου ό,τι κι ο κορυφαίος όλων την τελευταία 2ετία κι ομόφωνα φέτος, δε χρειάζεται πολλή σκέψη να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τον καλύτερο στη θέση του. Το λέει κι ο... ίδιος.

«Θα πω εμένα» ήταν η προ μηνών απάντησή του στην ερώτηση για τον καλύτερο σούτινγκ γκαρντ του ΝΒΑ. Ο Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς είχε αντιδράσει, λέγοντας πως «ο κόσμος θα λέει διάφορα. Άσ' τον να λέει και να κάνει ό,τι θέλει», αλλά ήταν ο μοναδικός. Πιθανότατα επειδή είχε κληθεί ν' απαντήσει με τη σειρά του πριν από μεταξύ τους αναμέτρηση. Αλλά πόσοι θα 'χαν... τολμήσει να τον αμφισβητήσουν στην πιο παραγωγική χρονιά του;

Και με... κλειστά μάτια

Το ανεπανάληπτο επίτευγμα των 37 πόντων (4/4δίπ., 9/9τρίπ., 2/2β.) σε μία περίοδο (και career-high 52π. σύνολο) στην αναμέτρηση με τους Κινγκς (126-101) στο Όουκλαντ πέρυσι (23/1/15) είχε αναγκάσει την εκπομπή «Sports Science» του ESPN ν' αναλύσει την τεχνική του σουτ του.

Με 90% του βλέμματός του στο καλάθι και ταχύτερη απελευθέρωση της μπάλας απ' το μέσο όρο έφτασε να μετρήσει 8/10 τρίποντα στο σκοτάδι!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ

Ο νικητής του Διαγωνισμού Τριπόντων φέτος δε θα μπορούσε να μην έχει σημειώσει ρεκόρ πίσω απ' τα 7,25μ. κι αμφότερα στα playoffs.

Απόντος τραυματία τότε Στεφ Κάρι έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά με τουλάχιστον 7 τρίποντα σε 3 διαδοχικές αναμετρήσεις (με τους Ρόκετς στον πρώτο γύρο), ενώ πλέον κατέχει και την απόλυτη επίδοση των 11 τριπόντων (12τρίπ. η κορυφαία διά χειρός Κόμπι Μπράιαντ το 2013, Ντόνιελ Μάρσαλ το 2005 & Στεφ Κάρι το 2016, αλλά στην κανονική περίοδο).

To be continued...

 

NBA Τελευταία Νέα