Σίλβερ: «Τα διαιτητικά λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού»

Σίλβερ: «Τα διαιτητικά λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού»

Δεν είναι λίγες οι φορές στα φετινά playoffs, όπου οι πρωταγωνιστές διαμαρτύρονται για τις διαιτητικές αποφάσεις σε μερικά πολύ κρίσιμα σημεία των αγώνων.  

Σίλβερ: «Τα διαιτητικά λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού»

Παρόλα αυτά, ο κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, Άνταμ Σίλβερ, μιλώντας στο ESPN, τόνισε πως το ανθρώπινο λάθος είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να εξαλειφθεί και είναι κάτι πολύ λογικό.

«Οριακά το 90%. Αυτό είναι το ποσοστό... ευστοχίας των διαιτητών. Φυσικά, θα ήθελα το 90% να γίνει 100%, όπως κι αυτοί, αλλά κάτι τέτοιο δε γίνεται. Το ξέρουμε όλοι, το ξέρουν και οι φίλαθλοι, ότι παίζει μεγάλο ρόλο και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους. Όλοι κάνουμε λάθη, και οι αθλητές, αλλά και οι προπονητές καμιά φορά», είπε αρχικά ο Άνταμ Σίλβερ.

«Στόχος μου είναι να μην γίνονται θέμα συζήτησης. Δεν τίθεται θέμα επ' αυτού. Ακόμη και τους ίδιους να ρωτήσετε, κι αυτοί απαρατήρητοι θέλουν να περνούν», πρόσθεσε ο κομισάριος του ΝΒΑ.

Από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι και σήμερα πάντως, κυρίως για λόγους διαφάνειας, την επομένη ημέρα των κρίσιμων αγώνων, το ΝΒΑ εκδίδει το λεγόμενο «last 2 minutes report», στο οποίο παίρνει κάθε φάση των τελευταίων 2 λεπτών ξεχωριστά και βλέπει αν η απόφαση των διαιτητών ήταν σωστή ή λάθος.

Best of internet