Ο Ολυμπιακός ζήτησε την παραίτηση της ΚΕΔ

Ο Ολυμπιακός ζήτησε την παραίτηση της ΚΕΔ
Ο Ολυμπιακός έχει έντονα παράπονα από τη διαδικασία που ακολούθησε η ΚΕΔ και ζήτησε την άμεση παραίτηση όλων των μελών της.

Στα γραφεία της ΚΕΔ υπήρξε ένταση, αλλά όχι τόσο μεγάλη μεταξύ των δύο ομάδων (Σκινδήλιας, Σταυρόπουλος εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό, Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος τον Παναθηναϊκό), όσο απέναντι στα μέλη της ΚΕΔ.

Η απόφαση των μελών της επιτροπής διαιτησίας να τιμωρήσει έξι διαιτητές (τις τριάδες των δύο Game 2) μείωσε πολύ τους ρέφερι που πληρούσαν τα κριτήρια για το Game 3. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε πως βάσει Νόμου απαγορεύεται να σφυρίξει διαιτητής που ήταν στον πρώτο τελικό γιατί δε θα είχαν μεσολαβήσει δύο ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε έντονα παράπονα από τη σχετική απόφαση, αλλά και ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Η απόφαση της ΚΕΔ να τιμωρήσει τους Αναστόπουλο, Κορομηλά και Μάνου μόνο για την τελευταία φάση του Σπανούλη χωρίς να εξετάσει ολόκληρο το ματς ήταν κάτι που δεν άρεσε στους Πειραιώτες οι οποίοι ισχυρίζονται πως στο συγκεκριμένο ματς υπήρξαν τουλάχιστον 8 φάσεις που αδικήθηκαν.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Σκινδήλιας ρώτησε αν οι διαιτητές που τιμωρήθηκαν, θα είναι διαθέσιμοι σε ενδεχόμενο πέμπτο τελικό. Ο Στέλιος Συμεωνίδης απάντησε πως η απόφαση αυτή θα ληφθεί τις επόμενες μέρες με την πλευρά του Ολυμπιακού να αναφέρει, «περιμένετε να δείτε την έκβαση της σειράς και μετά να αποφασίστε και αυτό δεν είναι διαφάνεια».

Τέλος η τιμωρία και των τριών διαιτητών του δεύτερου μικρού τελικού δεν είχε λογική σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους» αφού η ίδια η ΚΕΔ παραδέχθηκε πως κινήθηκαν βάσει Νόμου, αλλά όχι με το πνεύμα του Νόμου. Από τον Ολυμπιακό μάλιστα αναρωτήθηκαν «τι θα συνέβαινε αν δεν τους απέβαλλαν τους παίκτες που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ; Δεν θα τους τιμωρούσατε πάλι;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις τηλεοπτικές δηλώσεις στην κάμερα του ΟΤΕ του Νίκου Ζαβλανού, ο οποίος ήταν παρατηρητής στο επεισοδιακό ΑΕΚ-Άρης αφού είχε δηλώσει πως, «η απόφαση ήταν σωστή των διαιτητών», ωστόσο την έκθεση του έγραψε πως «η απόφαση δεν ήταν στο πνεύμα του αγώνα» με τα μέλη της ΚΕΔ να μην δίνουν κάποια απάντηση.

Ο Ολυμπιακός λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέφρασε έντονα παράπονα ως προς την διαδικασία και τη διαφάνειά της και ζήτησε την παραίτηση της ΚΕΔ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα