«Η Κύμη είναι στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ!»

«Η Κύμη είναι στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ!»

bet365

Η Κύμη πανηγυρίζει την άνοδο της στη Basket League κι ο Αλέξανδρος Σιγκούνας μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία της ομάδας του, όπως και για τη σπουδαία νίκη στο ματς-τελικό κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου!

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Κύμη και τον Φάρο Κερατσινίου έκλεβε την παράσταση στο πρόγραμμα της αγωνιστικής. Βλέπετε, ο νικητής θα εξασφάλιζε την άνοδο του από την Α2 στη Basket League, συνεπώς άπαντες περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον την έκβαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης…

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν μεγάλες διαφορές, ωστόσο στην τρίτη περίοδο η Κύμη πάτησε το γκάζι! Πήρε σημαντικό προβάδισμα, ο Φάρος, όμως, προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς. Κάθε φορά, όμως, που η ομάδα του Κερατσινίου πλησίαζε στο σκορ, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας ήταν εκεί για να βάλει καθοριστικά καλάθια!

Κάπως έτσι, η Κύμη έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα και στο τέλος του ματς άπαντες έγιναν ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουν την έκτη διαδοχική άνοδο της ομάδας, που από τη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ το 2010, πλέον… ανήκει στη Basket League. Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας (σ.σ. 13 πόντοι & 6 ριμπάουντ κόντρα στον Φάρο) μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη επί του Φάρου και την ιστορική άνοδο της Κύμης στη μεγάλη κατηγορία.

Αλέξανδρε, αρχικά θέλουμε να μας πεις για το ματς-τελικό με τον Φάρο. Πού θεωρείς ότι κρίθηκε και σε ποια σημεία ήσασταν καλύτεροι;

Τέτοια ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θεωρώ όμως ότι το σημαντικό ρόλο έπαιξε η θέληση για τη νίκη. Ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε. Αυτό φάνηκε και στο παρκέ. Είχαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και δίκαια κερδίσαμε.

Ήσουν εκείνος που έδινε λύσεις κάθε φορά που ο Φάρος έκανε προσπάθεια για να γυρίσει στο ματς. Φάνηκε έτοιμος και με αυτοπεποίθηση. Σωστά;

Θα ήταν πολύ άδικο για τον εαυτό μου και για όσους με εμπιστεύτηκαν στα δύσκολα να μην τους βγάλω ασπροπρώσοπους. Έχω δουλέψει πάρα πολύ και αυτό με βοήθησε πολύ να νιώσω απόλυτη σιγουριά και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα έχει πετύχει κάτι μοναδικό με τις σερί ανόδους. Φέτος ήσουν κι εσύ ένα “κομμάτι”, επομένως μπορείς να μας πεις το πώς καταφέρνει η Κύμη κάθε χρόνο τέτοια εποχή να πανηγυρίζει…

Η Κύμη είναι ένα χωριό που έχει αγκαλιάσει την ομάδα και έχουμε γίνει όλοι μία οικογένεια. Μην ξεχνάμε πως μας στήριξαν σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου κι αν ήταν αυτά. Αυτό θα πει πραγματική αγάπη… Όπως πραγματική αγάπη για τον τόπο και την ομάδα οι κ. Θεοδώρου. Οι μπροστάρηδες σε όλη αυτή την προσπάθεια, που έκαναν τα πάντα για να μην μας λείψει ποτέ τίποτα! Όπως καταλαβαίνεται όλα αυτά δένουν μία ομάδα στο μέγιστο. Ο σωστός επαγγελματίας το σέβεται όλο αυτό που του προσφέρεται και μέσα στο παρκέ καταθέτει και την ψυχή του. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο στην Κύμη κι ο caoch Βασίλης Μπρατσιάκος ξέρει πολύ καλά να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση.

Πες μας δύο λόγια για τον coach…

Αυτό που έχει καταφέρει πραγματικά είναι σπουδαίο. Είμαι πολύ χαρούμενος που με εμπιστεύτηκε και του έδωσα τα μέγιστα. Είναι προπονητής που θέλει την ομάδα ήρεμη. Θέλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα που τυχόν δημιουργούνται και έτσι καταφέρνει να μας έχει όλους ευχαριστημένους. Θεωρώ πως ένας προπονητής που τον ενδιαφέρει η άποψη των παικτών και που μοιράζεται τις σκέψεις του μαζί τους μπορεί να φτάσει στο μέγιστο αποτέλεσμα. Και τα κατάφερε.

Προσωπικά αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες; Οι στόχοι σου από εδώ και στο εξής ποιοι είναι;

Εννοείται πως αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος. Είχα θέσει ως στόχο αυτή την άνοδο. Επόμενος στόχος μου είναι η A1, αλλά πρώτα πολλή δουλειά το καλοκαίρι…

Θέλεις ν’ αφιερώσεις κάπου αυτή την άνοδο;

Θέλω να την αφιερώσω στους κ. Θεοδώρου γιατί έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και σε όλους τους φιλάθλους μας που δεν σταμάτησαν στιγμή να μας στηρίζουν. Ακόμα, στο προπονητικό team. Άξιος βοηθός του Βασίλη Μπρατσιάκου ο Ισίδωρος Κουτσος, που πραγματικά έχει περάσει ατελείωτες ώρες πάνω από έναν υπολογιστή για να έχουμε εμείς έτοιμες όλες τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για τους αγώνες. Επίσης, στον γυμναστή μας Δημήτρη Πασπαλα, που κατάφερε να μας έχει… φρέσκους και εξαιρετικά προπονημένους, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Γενικά σε όσους μας στήριξαν από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή. Η Κύμη αποτελεί στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ!

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα