«Κάποιες φορές οι Θεοί του μπάσκετ ξέρουν καλύτερα!»

«Κάποιες φορές οι Θεοί του μπάσκετ ξέρουν καλύτερα!»
Ο βασικός υπεύθυνος για τον περιορισμό του “3D” (1/9 σουτ) στον 2ο τελικό, Ντάνιελ Χάκετ, μιλάει στο gazzetta.gr για απονομή μπασκετικής δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει ευλογία να παίζει κανείς με Σπανούλη και Διαμαντίδη και αποθεώνει την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Μπορεί η προσφορά του στο “break” (68-66) των «ερυθρολεύκων» να μην αποτυπώνεται στο φύλλο της στατιστικής (2π., 2ασ. & 1λ. με 1/5 σουτ σε 17’), στο διάστημα που έπαιξε όμως, ήταν ο πιο ενεργός – αμυντικά – παίκτης των νικητών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κακή επιθετική βραδιά του αρχηγού του «τριφυλλιού», ενώ ήταν απ’ αυτόν, άρχισαν όλοι οι σχεδόν οι αιφνιδιασμοί που έβγαλε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Χάκετ, που με το ψηλό, δυνατό κι αθλητικό κορμί του, ανάγκασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε μία από τις χειρότερες βραδιές του σε ντέρμπι «αιωνίων αντιπάλων» και μάλιστα στο ΟΑΚΑ και ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο, που το παρ’ ολίγον νικητήριο και ταυτόχρονα μοναδικό καλάθι που πέτυχε ο «Μήτσος» στο 2ο ματς της σειράς των τελικών, επετεύχθη στο τελευταίο τρίλεπτο, όταν δηλαδή ο Ιταλός διεθνής guard, είχε αποβληθεί με 5 φάουλ!

Ο πρώην παίκτης της Σκαβολίνι Πέζαρο, της Σιένα και της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνου, έπαιξε για 5η φορά στο ελληνικό «classico», πανηγύρισε σαν μικρό παιδί το “buzzer-beater” του Βασίλη Σπανούλη και μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε στο gazzetta.gr για τη μοναδική εμπειρία που έζησε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. «Το πιο εκπληκτικό παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ σε σειρά play-offs! Πριν έρθω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, είχα ακούσει και δει πολλά όσον αφορά σ’αυτή την αντιπαλότητα, αλλά όσο τη βιώνω ολοένα και περισσότερο, οφείλω να παραδεχθώ ότι ήσουν είναι η μεγαλύτερη στον παγκόσμιο αθλητισμό!», μας είπε αρχικά, για να συνεχίσει, αποθεώνοντας τους δύο κορυφαίους – στην Ευρώπη – Έλληνες εν ενεργεία παίκτες της σύγχρονης εποχής.

«Ευλογία να βιώνεις από κοντά τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη!»

«Απόψε (σ.σ.: χθες), όλοι όσοι είμαστε στο γήπεδο, είχαμε την ευλογία να θαυμάσουμε δύο “θρύλους” της εποχής μας, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Προφανώς, τον Διαμαντίδη που πέτυχε ένα τεράστιο σουτ και τον Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλη) που έβαλε ένα ακόμη μεγαλύτερο στο τέλος και χάρισε στην ομάδα μου τη νίκη. Θεωρώ ότι είχαμε πολύ πίστη και συγκέντρωση στο πλάνο μας και όσες φορές μας έβαλε προβλήματα ο Παναθηναϊκός, αντιδράσαμε σαν ομάδα και είμαι περήφανος γι’ αυτό.», σχολίασε ο Χάκετ, δηλώνοντας ότι η «βόμβα» του “Kill-Bill” στην εκπνοή απένειμε μπασκετική δικαιοσύνη στον 2ο τελικό των εφετινών play-offs. «Είναι κάποιες φορές που οι Θεοί του μπάσκετ, ξέρουν καλύτερα ποια ομάδα αξίζει να κερδίσει και πότε πρέπει να επέλθει η Θεία δίκη. Ελέγξαμε το ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ και τους κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ, εκτελώντας αποτελεσματικά το πλάνο και στο τέλος, μετά το τρίποντο του Διαμαντίδη, είχαμε την ηρεμία και την πνευματική δύναμη να αντιδράσουμε και να πάρουμε αυτό που αξίζαμε.», επεσήμανε ο δυναμικός combo-guard, που θα τεθεί αντιμέτωπος της Ελλάδας με την Εθνική της χώρας του, στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, όπου τον Ιούλιο, θα κριθεί το ένα από τα τρία «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο.

«Όλοι ξέραμε σε ποιον θα πήγαινε η μπάλα!»

Του ζητάμε να μας μεταφέρει το πλάνο της τελευταίας επίθεσης, όπως αυτό σχεδιάστηκε από τον προπονητή του στο τάϊμ-άουτ, μετά το “back-step” τρίποντο του Διαμαντίδη, που έβαλε τον Παναθηναϊκό στο 39’52’’, για πρώτη φορά μετά το 25ο λεπτό, το τρίποντο του Φώτση του έχει δώσει το προβάδισμα με 40-39. «Ήμουν πιο πίσω στο τάϊμ-άουτ και δεν μπόρεσα να ακούσω ακριβώς τις οδηγίες του coach για την τελευταία επίθεση, αλλά δε νομίζω ότι αμφέβαλλε κανείς ότι η μπάλα έπρεπε να πάει στο νο7! Νομίζω μάλιστα, ότι ο Καλάθης τον έσπρωξε αντικανονικά πριν πάρει τη μπάλα στην επαναφορά από την πλάγια γραμμή και παρ’ ολίγο να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Αλλά οι διαιτητές μάλλον δεν είδαν την παράβαση. Στη συνέχεια ο Μάντζαρης έκανε πολύ καλό “screen” κι έδωσε χώρο στον Σπανούλη και ο Βασίλης απλά τελείωσε τη δουλειά.», υπογράμμισε ο Ιταλός άσος του Ολυμπιακού, που ήταν σίγουρος ότι για την αντίδραση της ομάδας του στον 2ο τελικό.

«Η γροθιά του ΣΕΦ, δεν μας έβγαλε νοκ-άουτ!»

«Ήρθαμε στο ΟΑΚΑ με μοναδικό σκοπό να αντιδράσουμε και να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς. Προετοιμαστήκαμε καλά, διορθώσαμε τα λάθη μας και μπήκαμε στο παρκέ με ψηλά το κεφάλι, γνωρίζοντας καλά ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Έμενε απλά να το αποδείξουμε. Έτυχε να γίνει μ’ αυτό το φινάλε-“θρίλερ”, αλλά και στο γήπεδό μας, κάπως ανάλογα συνέβη το κακό με διαφορετικό νικητή. Στο ΣΕΦ δεχτήκαμε ένα ισχυρό χτύπημα, αλλά όχι αρκετό για να μας ρίξει νοκ-άουτ! Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε επειδή χάσαμε το πρώτο ματς. Ούτε τώρα έχει τελειώσει ο πόλεμος! Κερδίσαμε την 2η μάχη, είμαστε στο 1-1 και στο χέρι μας είναι να είμαστε ταπεινοί και σοβαροί για να πάρουμε το προβάδισμα.», κατέληξε ο Ντάνιελ Χάκετ, λίγο πριν ανέβει στο πούλμαν της ομάδας του για την θριαμβευτική επιστροφή στον Πειραιά.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα