Λάρι Μπερντ: «Τετράποντο; Γιατί όχι!»

Λάρι Μπερντ: «Τετράποντο; Γιατί όχι!»

bet365

Ο αριθμός των τριπόντων που επιχειρούν οι παίκτες ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια κι η συζήτηση για γραμμή... τετραπόντου έχει ανοίξει για τα καλά!

Πολλοί παρουσιάζονται αρνητικοί στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ωστόσο ο Λάρι Μπερντ τόνισε πως τουλάχιστον σαν σκέψη αξίζει! Ο πρόεδρος των Ιντιάνα Πέισερς αναφέρθηκε στην εποχή που μπήκε το τρίποντο στη... ζωή των παικτών. «Δεν ήταν σαν να λέμε "Ωραία. Εδώ είμαστε. Πάμε!" Όχι. Πήρε αρκετό καιρό. Όταν ξεκίνησε, οι ομάδες σούταραν περίπου πέντε τρίποντα και πολλά ήταν!», τόνισε.

Πλέον οι ομάδες σουτάρουν περίπου 24 τρίποντα κατά μέσο όρο, με τα ποσοστά των παικτών ν' ανεβαίνουν σταδιακά! Συγκεκριμένα, φέτος το ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων έφτασε στο 36.7%! Επίδοση ρεκόρ που πλέον έχει... ανοίξει την κουβέντα για το τετράποντο!

Ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς είπε ακόμα: «Είναι διασκεδαστικό το πως έχει αλλάξει το παιχνίδι. Παλιά, οι... κοντοί γκαρντ δεν είχαν θέση στο ΝΒΑ. Κυριαρχούν παίκτες όπως ο Μάτζικ Τζόνσον. Αλλά οι παίκτες άρχισαν να σουτάρουν τρίποντα, άνοιξαν το γήπεδο και πλέον όλοι θέλουν τους μικρούς γκαρντ! Η εποχή μου λέτε πως ήταν η πιο σπουδαία. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πλέον...»

 

NBA Τελευταία Νέα