Και Καλάθη-ς, τι δεν καταλαβαίνεις; (pics)

Και Καλάθη-ς, τι δεν καταλαβαίνεις; (pics)

Και Καλάθη-ς, τι δεν καταλαβαίνεις; (pics)

bet365

Ο Νικ Καλάθης έδωσε τη δική του απάντηση στην κριτική βάσει αξίας συμβολαίου και το gazzetta.gr γράφει για τον ενίοτε και σκόρερ 27χρονο ομογενή πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Το deal ήταν κλεισμένο από καιρό. Πολύ πριν επιστρέψει. Απ' όταν είχε ακόμη ένα χρόνο υπόλοιπο συμβολαίου στους Γκρίζλις. Όταν επιτέλους έμεινε ελεύθερος, ξαναφόρεσε τα πράσινα έναντι €2.100.000 ετησίως μέχρι το 2018 (NBA opt out το 2017). Προφανώς το ποσό έφτασε τόσο ψηλά για να εξαλείψει και τον ανταγωνισμό ως προς την απόκτησή του από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Για πολλούς αυτό δεν προσμετράται στην κριτική, η οποία εξακολουθεί να γίνεται βάσει αναλογίας απόδοση/ευρώ.

Εν τέλει αξίζει ή δεν αξίζει τα λεφτά του;

ΦΩΤΟ: euroleague.net

Η απάντηση θα παραμένει δύσκολη όσο θα κρίνεται σαν combo guard (πόιντ γκαρντ/σούτινγκ γκαρντ) κι όχι ως πόιντ γκαρντ. Γιατί ουδέποτε υπήρξε σουτέρ ή συνεπής στο σουτ.

Αλλά ως πόιντ γκαρντ και βάσει προσφοράς ακόμη κι όταν δε σκοράρει ο 27χρονος ομογενής αξίζει. Ίσως όχι όλο το... χαρτί, αλλά αξίζει.

ΦΩΤΟ: euroleague.net

Όταν ο ίδιος δεν τραβάει, δύσκολα το κάνει η υπόλοιπη ομάδα. Τα παραδείγματα πολλά με πιο πρόσφατο την πρεμιέρα των Τελικών της Α1 στο ΣΕΦ (81-83), όπου τράβηξε. Σκανδάλη. Κι αν ο Ολυμπιακός επέλεξε να του δώσει το σουτ (16π. με 5/7δίπ., 2/4τρίπ., 0/1β.), η υπόλοιπη στατιστική ήταν... όλη δική του, πλησιάζοντας στο triple-double (8ρ., 8ασ., 4κλ., 1λ. σε 29:08). Για πολλοστή φορά. Όπως όταν αγωνιζόταν ακόμη και τραυματίας για 30+ λεπτά.

Η σειρά μόλις άρχισε κι όλα είναι πιθανά, η πορεία της ομάδος στη Euroleague σταμάτησε άδοξα στα playoffs με τον ίδιο να κάνει λιγότερα απ' όλα όσα άπαντες περίμεναν, αλλά τουλάχιστον χθες (19/5) ήταν η... σειρά του.

Μέχρι την επόμενη κριτική, έχει το δικαίωμα να το απολαύσει...

ΦΩΤΟ: esake.gr

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα