«Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον...»

Gazzetta team
«Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον...»

bet365

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της σειράς των μικρών τελικών, με τους Δημήτρη Πρίφτη και Γιούρε Ζντοβτς να σχολιάζουν το θέμα… κινήτρου για την 3η θέση.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Γιούρε Ζντοβτς: «Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τον κόουτς Σφαιρόπουλος και τον κόυτς Πεδουλάκη που είναι στον τελικό. Επίσης συγχαίρω τον κόουτς Πρίφτη για την προσπάθειά του. Ο Αρης στα ημιτελικά έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια σε όλη την χρονία , αλλά δεν ισχύει το ίδιο για εμάς και ειδικά στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός μάς κατέστρεψε. Περάσαμε αυτή την βδομάδα προσπαθώντας νε φτιάξουμε την ψυχολογία μας, να ξεπεράσουμε κάποιους μικροτραυματισμούς και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Πιστεύω στην ομάδα μας. Ο Αρης αυτή την στιγμή έχει καλύτερη χημεία και ψυχολογία. Η δύναμη του Αρη είναι στην έδρα του, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την σειρά. Ξέρουμε πως το πρώτο ματς δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε ποιότητα και αρκετούς παίκτες».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να παίζει ο Χάγκινς. Εχουμε 2-3 μεγάλα κορμιά που μπορούν να τον ματσάρουν. Παρ ‘ όλα αυτά θα προετοιμαστούμε και θα δούμε τι θα συμβεί».

Ο Γιούρε Ζντοβτς είπε ακόμα: «Δεν κάνω πολιτική. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες για να πάρουν την 3η θέση. Κάποιοι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι και το συζητούν. Εχουμε συμβόλαια στο τέλος της μέρας είναι σπουδαία για την ΑΕΚ που θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: «Εγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Τους συγχαίρω όλους. Είμαστε στην τελευταία στροφή. Σημαντικό ότι είμαστε ξανά στην 4άδα. Επιβεβαίωση των προσπαθειών συνολικά. Σημαίνει καθιέρωση και προοπτική. Τα ματς ίσως δεν είναι τόσο σημαντικά, αλλά και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά. Υπάρχει κίνητρο. Είχαμε μια έντονη σειρά, με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ημασταν ανταγωνιστικοί, αλλά μας έχει κοστίσει στην κούραση κα αυτό πρέπει να διαχειριστούμε. Ξέρουμε τα όπλα μας. Η ομάδα είναι η ίδια από την αρχή και είναι πλεονέκτημα για μας. Να ισοσκλελίσουμε τα προβλήματα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εύχομαι ήρεμα ματς, ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει τα παιχνίδια».

Για την κούραση των Αμερικανών, ο head coach του Άρη δήλωσε: «Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Χρειάζεται διαχείριση. Να είναι αφαιρετική η διαχείριση των τριών ημερών μέχρι το ματς. Να μην παρασυρθεί η ομάδα σε έντονη προπόνηση. Να μην μπεις σε μεγάλη ποσότητα, αλλά με ποιοτική δουλειά με βίντεο και να μην σπαταλήσει δυνάμεις ενεργειακά για να είναι έτοιμη ομάδα στη σειρά. Δεν είναι μόνο οι τρεις Αμερικανοί. Είναι και ο Σίμτσακ που ήταν να παίζει 5-10 λεπτά. Λόγω της απουσίας του Χάγκινς και της απόδοσής του, παίζει 25’ και απαιτεί μεγάλη ενέργεια, με πολλές επαφές, με κορμιά πιο νεανικά, πιο δυνατά. Είναι και ο Πελεκάνος, είναι και ο Μούρτος και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε».

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε ακόμα: «Ο Χάγκινς πολύ δύσκολα θα παίξει στη σειρά. Δεν θα είναι στα δύο πρώτα ματς. Ο τραυματισμός απαιτεί 4-6 εβδομάδες. Μέρα με τη μέρα να δούμε αν και κατά πόσο θα συμμετέχει. Ο Ζάρας συμμετέχει κανονικά, ο Ξανθόπουλος είχε μάι ασθένεια, έχασε πέντε κιλά είναι εξαντλημένος, αλλά χρειάζεται χρόνο. Θα συμμετέχουν κανονικά και όχι όπως στο 5ο ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά θα έχουν σημαντικό ρόλο».

Σχετικά με την παρουσία του κόσμου, είπε: «Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι για τον Αρη Σπρώχνει την ομάδα μας ψυχολογικά. Τα πλέι οφ και ειδικά το πρώτο ματς έχει ιδιαιτερότητα ψυχολογική και τα πράγματα μπορούν να εκτυλιχθούν. Η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες. Εχουν παίξει τελικούς, έχουν εικόνες και αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις. Μαυροκεφαλίδης, Μαυροειδής ξέρουν να το διαχειριστούν. Θα γίνει σκληρή μάχη, ο κόσμος θα είναι παρών και θα μας βοηθήσει».

Ο coach Πρίφτης, πρόσθεσε: «Συμφωνώ με τον Γιούρε. Η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο. Είμαστε, όμως, κομμάτια της ευρωπαϊκής μπασκετικής κοινότητας κι έχουμε άποψη. Υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση και είμαστε όλοι στη μέση. Η Ευρωλίγκα με συγκινεί. Διαφημίζει το μπάσκετ και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Το κατεστημένο με τα εγγυημένα συμβόλαια έρχεται σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα. Το "πρόβλημα" υπάρχει χρόνια. Η φωτιά τώρα άναψε, αλλά μακάρι να σβήσει και να μην υπάρξει πρόβλημα. Τα πλέι οφ πρέπει να αφορούν τον πρωταθλητή. Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, θα έλεγα πως είναι μία περιττή διαδικασία που έχει εμπορικούς λόγους που δεν περιφρονώ. Στην Ευρώπη μετά την 1η και την 2η φάση δεν υπάρχουν αγώνες για τις θέσεις 3-4. Συμφωνώ με τον Γιούρι πως η δουλειά μας είναι στο γήπεδο και πως αν δεν υπάρχουν κίνητρα, πρέπει να τα δημιουργήσουμε».

Ο προπονητής του Άρη σχολίασε ακόμα: «Είναι μεγάλη χαρά ότι δύο συνάδελφοί μας προπονητές ήταν στο φάιναλ φορ. Επίσης, είναι μεγάλη χαρά πως σχεδόν πάντα υπάρχει εκπροσώπηση από τον κλάδο μας. Είναι θέμα κουλτούρας για το πώς διαχειρίζεται το θέμα μιας βράβευσης ενός παίκτης ακόμα και από τον αντίπαλο. Μακάρι να συμβεί αυτό. Το μπάσκετ είναι κομμάτι της προόδου. Θέλουμε τα γήπεδα να είναι όμορφα και η δουλειά μας να γίνει λιγότερο τοξική. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, όταν το περιβάλλον κινείται σε μία ήρεμη διαδικασία, όλα θα είναι καλύτερα. Πιστεύω ότι η προσφορά του Διαμαντίδη είναι τεράστια. Πέρα από το τι βλέπει ο φίλαθλος, ο Διαμαντίδης αφήνει πίσω του ένα άλλο πρότυπο παίκτη από αυτό που είχε καθιερώσει ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Ο Διαμαντίδης κυρίως κι άλλα παιδιά έχουν μετατοπίσει τον φίλαθλο. Οι δουλειές του δεν αποτυπώνονται στο φύλλο της στατιστικής. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που έχει προσφέρει ο Διαμαντίδης στο ελληνικό μπάσκετ σαν διαφορετικό πρότυπο και στυλ. Είναι μεγάλη τιμή. Αφήνει πίσω του πολύ μεγάλο έργο για τους παίκτες και τους προπονητές».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα