Euroleague Τελικός: Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ στις 21:00

Euroleague Τελικός: Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ στις 21:00
Η μεγάλη ώρα έφτασε! Φενέρμπαχτσε ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Τζάμπολ στις 21:00 με live κάλυψη από την 6μελή αποστολή του gazzetta.gr που βρίσκεται στο Βερολίνο!

Ήταν τα δύο μεγάλα φαβορί κι εν τέλει τα κατάφεραν. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάστηκε το επιθετικό… κρεσέντο του Νάντο Ντε Κολό για να ρίξει στο καναβάτσο τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, η Φενέρμπαχτσε δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, ωστόσο αυτά ανήκουν ήδη στην ιστορία και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στον μεγάλο τελικό!

Το 2009 στο ίδιο γήπεδο (σ.σ. με άλλη ονομασία…) Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Απόψε το βράδυ (21:00) θα είναι αντίπαλοι σ’ ένα σενάριο που λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα πριν από μερικά χρόνια. Κι όμως. Ο… δάσκαλος θ’ αντιμετωπίσει τον μαθητή σε μία από τις ιστορίες που θα μνημονεύτονται γι’ αρκετό καιρό.

Θα φτάσει ο Ομπράντοβιτς στην κατάκτηση του τίτλου για ένατη φορά ή ο Ιτούδης για πρώτη; Σε απόδοση 2.00 στην Interwetten, το ενδεχόμενο να σημειωθούν πάνω από 160 πόντοι.

«Η ΤΣΣΚΑ παίζει με τον Χάινς στο 5. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνά τους και εν συνεχεία ψάχνουν να βρουν σκορ με γρήγορο ρυθμό. Χρησιμοποιούν πολλά τρικ και δεν υπάρχει κάποια μυστικό. Εμείς πρέπει να έχουμε ισορροπία. Θέλουμε να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν έχει να σκέφτεται για κάποια σημαντική απουσία.

«Είμαστε η μόνη ομάδα που μας λείπει παίκτης (Φρίλαντ). Οι άλλοι παίκτες κάλυψαν το κενό του Φρίλαντ. Οι παίκτες που ήταν υγιείς μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ. Στον τελικό θα υπάρχουν καλά και κακά διαστήματα, αλλά είμαι αισιόδοξος πως όποιος πατήσει στο παρκέ θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος στάθηκε στην απουσία του Φρίλαντ, που αποτελεί εδώ και καιρό σημαντικό πρόβλημα για την ΤΣΣΚΑ και φυσικά παραμένει ενόψει του μεγάλου τελικού.

*Στις 18:00 θα… μονομαχήσουν η Λοκομοτίβ Κούμπαν κι η Λαμποράλ Κούτσα με στόχο την τρίτη θέση...