Μίντλετον: «Nα το κάνουμε όπως τότε στη Μπολόνια» (vid)

Gazzetta team
Μίντλετον: «Nα το κάνουμε όπως τότε στη Μπολόνια» (vid)
Ο Ντάριλ Μίντλετον θυμάται τον τελικό στη Μπολόνια και μιλάει για το πόσο καλά γνωρίζει ο Ιτούδης τον Ομπράντοβιτς και... τούμπαλιν.

Ο Ντάριλ Μίντλετον έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 στην Μπολόνια υπό τις οδηγίες των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη, υπό τις οδηγίες των δύο προπονητών τους οποίους γνωρίζει άριστα μετά από τόσα χρόνια.

Για το αν είναι καλύτερα να παίζει σε τελικό Euroleague ως παίκτης ή ως μέλος του προπονητικού τιμ: «Και τα δύο είναι υπέροχα, αλλά νομίζω ως προπονητής είναι λίγο καλύτερα. Είναι κάπως τρελό το αυριανό γιατί θα αντιμετωπίσουμε ένα άνθρωπο τον οποίο σέβομαι κι έχω συνεργαστεί 5 χρόνια. Ο Ομπράντοβιτς είναι εξαιρετικός. Πολύς κόσμος θα ήθελε να δει τον συγκεκριμένο τελικό μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων προπονητών».

Για το αν ο Ιτούδης συμπεριφέρεται διαφορετικά από τότε που ήταν βοηθός προπονητής στον Παναθηναϊκό: «Δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα από τότε. Σίγουρα ως πρώτος προπονητής πρέπει να είναι κάπως διαφορετικός. Είναι ωραίος τύπος και είμαι χαρούμενος που τον βλέπω σε αυτή τη θέση. Δουλεύει σκληρά από 18 χρονών κι ελπίζω εγώ πλέον ως βοηθός προπονητής να πάρω κάποια πράγματα από αυτόν».

Αν η σχέση του με τον Ομπράντοβιτς θα επηρεάσει το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού: «Λογικό είναι να έχει επηρεαστεί, συνεργάζονταν 13 χρόνια. Είναι σχεδόν σα να είναι… αυτός. Ίσως είναι πλεονέκτημα γιατί ο Δημήτρης γνωρίζει τέλεια τον Ζέλικο και ξέρει πως σκέφτεται, αλλά και από την άλλη ο Ζέλικο ξέρει πως σκέφτεται ο Δημήτρης. Θα είναι ενδιαφέρον ματς. Μακάρι να υπήρχαν δύο τρόπαια να έπαιρνε ένα ο Δημήτρης κι ένα ο Ζέλικο».

Για τον Κάιλ Χάινς: «Είναι ο μοναδικός μας σέντερ, μας έχει κουβαλήσει στην πλάτη του. Δεν είναι μεγάλος σε ύψος, αλλά παίζει σαν μεγάλος όπως έκανα εγώ. Θυμάμαι στη Μπολόνια που μας έλεγαν όλους αουτσάιντερ απέναντι σε σπουδαίες ομάδες. Κάπως έτσι είναι και τώρα. Η Φενέρμπαχτσε είναι φαβορί, αλλά κι εμείς θα παίξουμε όπως τότε στη Μπολόνια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.