Παπανικολάου: «Πρώτα να δούμε τον αντίπαλο και μετά να επικεντρωθούμε σ' αυτόν»

Παπανικολάου: «Πρώτα να δούμε τον αντίπαλο και μετά να επικεντρωθούμε σ' αυτόν»
Όσο ο Ολυμπιακός περιμένει τον αντίπαλό του στους τελικούς οι Παπανικολάου κι Αγραβάνης σχολιάζουν στο gazzetta.gr τη σειρά με την ΑΕΚ και κάνουν τις πρώτες τους σκέψεις για τον επόμενο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε στο -17 στο Game 3 των ημιτελικών με την ΑΕΚ, ωστόσο έκανε δικό του το παιχνίδι κι αφήνει πίσω τη σειρά. Πλέον, χωρίς να ξέρει ακόμα σίγουρα τον αντίπαλό του ετοιμάζεται για τους τελικούς των playoffs της Α1. Οι Κώστας Παπανικολάου και Δημήτρης Αγραβάνης μίλησαν στο gazzetta.gr τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και κάνουν τις πρώτες τους σκέψεις για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Παπανικολάου: «Δείξαμε χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ, ας δούμε πρώτα ποιος θα είναι ο αντίπαλος»

«Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Όταν ήμασταν πίσω στο σκορ δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι πόσο μάλλον στην άμυνα κι αφήσαμε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και να πάρει εύκολους πόντους και στον αιφνιδιασμό», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε χαρακτήρα. Η ομάδα βγήκε πιο έτοιμη, πιο προσηλωμένη και περίπου μετά το 50-36, εκεί ήταν που η ομάδα έδειξε πραγματικό χαρακτήρα. Γυρίσαμε το παιχνίδι, μειώσαμε αρχικά τη διαφορά στους 6 πόντους κι εκεί κάναμε μία τελευταία αντεπίθεση και πήραμε το παιχνίδι. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας.

Τώρα όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε. Ν' αφήσουμε αυτή τη σειρά πίσω και να προσηλωθούμε στην επόμενη σειρά κι αναλόγως και τον αντίπαλο μας να προετοιμαστούμε».

Όσο για το στοιχείο που έκρινε την τρίτη αναμέτρηση: « “Kλειδί” της νίκης όπως και σε κάθε παιχνίδι είναι η άμυνά μας. Από εκεί ξεκινάνε όλα, από εκεί βρίσκουμε ρυθμό. Η άμυνά μας έσφιξε στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου κι εκεί που χάναμε με 15 πόντους, ξαφνικά με τρεις άμυνες και τρία εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό και η ψυχολογία της ομάδας ανέβηκε κατευθείαν. Άρχισαν να μπαίνουν σουτ, που πριν ήταν ελεύθερα. Όλα αυτά είναι θέμα ρυθμού που βρίσκεις μέσα από την άμυνα. Αυτό θεωρώ ότι είναι το... κλειδί και αυτό που κρινόμαστε κάθε φορά».

Ο Άρης έδωσε παράταση στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Κι οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες, αλλά καλύτερα να δούμε ποιος θα είναι τελικά αντίπαλός μας και να επικεντρωθούμε στον ένα από τους δύο. Παρόλα αυτά θα πρέπει να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά και το μυαλό μας να προετοιμάζεται για τους τελικούς. Κι όταν θα μάθουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας τότε θα μπορούμε να κάνουμε και την απαραίτητη δουλειά στον αντίπαλό μας».

Αγραβάνης: «Περιμένουμε αντίπαλο, να παρουσιαστούμε με πάθος κι ενέργεια»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέφερε για τη σειρά παιχνιδιών με την Ένωση: «Πιστεύω πως η ΑΕΚ αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι που ήταν λίγο σχετικά νωθρή μέσα στο γήπεδο, στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν πολύ δυνατή. Μας δυσκόλεψε και στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ και στο τρίτο στην έδρα της. Η άμυνα που παίζει η ΑΕΚ σίγουρα μπορεί να την παίξει κι ο Παναθηναϊκός στους τελικούς και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε απόφαση όλοι οι παίκτες να εκτελέσουμε είτε με drive είτε με σουτ για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια.

Στο Game 3 κάναμε λίγο άσχημο ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά πήγε ακόμα και στους 17 πόντους. Εμείς συνεχίσαμε πιο δυνατά με περισσότερη ενέργεια. Περισσότερο πάθος σε φάσεις διεκδικημένες. Στην άμυνα, στην επίθεση. Καταφέραμε σιγά-σιγά να ροκανίσουμε τη διαφορά και στο τέλος να περάσουμε μπροστά και να πάρουμε τη νίκη».

Φαβορί για την πρόκριση στον άλλο ημιτελικό είναι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο η σειρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα: «Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στην άλλη ημιτελική σειρά. Εμείς, από κει και πέρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού κι ο αντίπαλός μας στον τελικό. Εμείς έχουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Θα δουλέψουμε όλες αυτές τις μέρες να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε με ενέργεια και πάθος».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα