Ζντοβτς: «Ο Γκριν είχε δώσει αφορμές για να φύγει νωρίτερα»

Ζντοβτς: «Ο Γκριν είχε δώσει αφορμές για να φύγει νωρίτερα»

Ζντοβτς: «Ο Γκριν είχε δώσει αφορμές για να φύγει νωρίτερα»

bet365

Αφορμές για να τεθεί νωρίτερα εκτός ομάδας είχε δώσει ο Τορίν Γκριν σύμφωνα με τον Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος τόνισε πως η διοίκηση τον στήριξε από την πρώτη στιγμή.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στη σλοβενική ιστοσελίδα siol και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον Γκριν, την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ και στο κάτα πόσο μπορεί η Ένωση να πιάσει τους δυο «αιώνιους»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το επεισόδιο με τον Γκριν:
«Δεν περίμενα πως θα απαντήσω στη συμπεριφορά του. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι εύκολη, είμαστε διαρκώς υπό πίεση. Αυτό που έγινε είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων. Τι σημαίνει αυτό; Η αδιαφορία ενός παίκτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι κάτι που μπορείς να ανεχθείς και να σεβαστείς. Προσπαθείς να ελέγξεις όλα αυτά, να μην ξεφύγεις. Στην προκειμένη περίπτωση, χάσαμε με μεγάλη διαφορά στο πρώτο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Παρότι οι αντίπαλοί μας είναι καλύτερη ομάδα, δεν δέχομαι την ήττα με τόσο μεγάλη διαφορά. Η θέση μου σε όλο αυτό ήταν πως δεν μας τιμά η εικόνα που είχαμε και πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στη ζωή μου, ουδέποτε χτύπησα κάποιον. Είμαι πολύ προσεκτικός στη συμπεριφορά μου με τους παίκτες. Απαιτώ πολλά αλλά έχω μια κάπως soft ομάδα, η οποία θέλω να γίνει πιο σκληρή και επιθετική»

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία ΑΕΚ - Ολυμπιακός, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Ντάνιελ Χάκετ σημειώσει τουλάχιστον 15 πόντους, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο και το αν συζήτησαν τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ:
«Δεν είχαμε να πούμε κάτι. Όλοι είδαν τι έγινε. Έχω ένα εκατ. μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν τι ειπώθηκε στον πάγκο. Πολύς κόσμος είναι μαζί μου καθημερινά και ξέρει τις καταστάσεις. Η διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, με στήριξε άμεσα. Είναι σαφές πως πρέπει να αναλαμβάνεις δράση σε τέτοια περιστατικά. Φέτος η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Πριν ακόμη αναλάβω εγώ, η ομάδα είχε αλλάξει πολλούς παίκτες, προσπαθεί να χτίσει το προφίλ της σιγά σιγά. Αν ο παίκτης δεν συμπεριφέρεται σωστά, πρέπει να αντιδράσεις. Στην περίπτωση του Τορίν Γκριν τα προβλήματα ήταν πολλά. Κατά κάποιο τρόπο ήξερα πως είναι ικανός να φτάσει σε αυτό το σημείο».

Για τον Γκριν μετά το επεισόδιο:
«Ο Γκριν δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, γιατί θα είχαμε αποτρέψει μια τέτοια κατάσταση. Επειδή βρισκόμασταν σε κρίσιμο σημείο της σεζόν, αποφασίσαμε να κάνουμε υπομονή και να τον κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Αλλά έγινε ό,τι έγινε»

Για την ΑΕΚ μέχρι τώρα:
«Είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή σε όρους των σπορ. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και πίεση από τους δημοσιογράφους. Είναι πολύ πιο έντονη η κατάσταση. Ομως ήξερα που πήγαινα, δεν ήταν έκπληξη».

Για την απόφασή του να φύγει από την Τουρκία:
«Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Στην Γκαζιαντέπ είχα φιλοδοξίες από την πρώτη στιγμή, αλλά το μπάτζετ μειωνόταν διαρκώς. Ο δεύτερος λόγος ήταν η οικογένειά μου. Ένιωθα καλά εκεί, μέχρις ότου άρχισαν οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι επιθέσεις με βόμβες. Το Γκαζιαντέπ θεωρείται το πιο ασφαλές μέρος, αλλά στην Ελλάδα έχω μαζί την οικογένειά μου. Μένουμε όλοι μαζί, κάτι που δεν γινόταν όσο δούλευα στην Τουρκία. Εδώ μου προσέφεραν πολυετές συμβόλαιο. Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφαση να πάω στην ΑΕΚ».

Για την απόσταση από Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό:
«Η ελπίδα μου είναι να παλέψουμε για την Euroleague, που πλησιάζει σιγά-σιγά. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε εκεί, αλλά είμαστε η ΑΕΚ. Το να τους φτάσουμε είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας... τοίχος. Στην Τουρκία μπορείς να κερδίσεις την Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Όχι αδύνατο, αλλά πολύ δύσκολο. Όλοι έχουν το δικαίωμα να παλέψουν για κάτι, κι αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου. Είναι όμως δύσκολο να τους πείσεις γιατί ξέρουν πως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι γίγαντες, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Πέρα από αυτό, η ομάδα που τερματίζει στην πρώτη θέση στη regular season, συνήθως παίρνει το πρωτάθλημα. Το πλεονέκτημα έδρας είναι μεγάλο «συν» στην Ελλάδα. Κι οι δύο ομάδες είναι πολύ ισχυρές στην Ευρώπη, οπότε δεν είναι εύκολη η δουλειά. Ακόμη κι ο πρόεδρός μας γνωρίζει πως δεν είναι απλό πράγμα να γκρεμίσουμε αυτούς τους δύο από την κορυφή».

Για το μέλλον του στην Εθνική Σλοβενίας:
«Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μου είπε ότι με θέλει στην ομάδα μετά το Ευρωμπάσκετ. Είναι προφανές πως έχει αλλάξει άποψη για το θέμα. Το σέβομαι αυτό. Ήρθα στην ΑΕΚ, οι άνθρωποι της οποίας δεν βλέπουν απόλυτα με ενθουσιασμό την προοπτική να συνεχίσω στη Σλοβενία. Με κάθε ειλικρίνεια, κι εγώ δεν θέλω να πιεστώ τόσο πολύ ξανά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε εθνική ομάδα και σύλλογο. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να ξεκουραζόμαστε λίγο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα