ΙΤΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ FINAL 4 THΣ EUROLEAGUE

«Αποτελεί τιμή για την Ελλάδα η εκπροσώπηση στο Final 4»

Δημήτρης Ιτούδης και Γιώργος Μπαρτζώκας προετοιμάζονται για το Final-4 της Euroleague στο Βερολίνο, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τις ΤΣΣΚΑ και Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τους δύο τεχνικούς να αναλύουν τις σκέψεις πριν από το μεγάλο ραντεβού τους στον ημιτελικό.

«Αποτελεί τιμή για την Ελλάδα η εκπροσώπηση στο Final 4»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα στον ημιτελικό του Βερολίνου για το Final 4 της Euroleague, με τους δύο Έλληνες τεχνικούς να μιλούν στη «Real News» για τη μεταξύ τους αναμέτρηση και τις σκέψεις τους πριν από τη μεγάλη διοργάνωση.

Aναλυτικά όσα δήλωσαν: 

Δημήτρης Ιτούδης: «Στο μπάσκετ δεν είναι τίποτα δεδομένο, απαιτείται παντού και πάντα και η μέγιστη δυνατή προσοχή, πολλώ μάλλον όταν μιλάμε για ένα Final Four. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε για να νικήσουμε και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Σίγουρα η εμπειρία της ΤΣΣΚΑ θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διοργάνωση, καθώς διαθέτει παίκτες που έχουν αγωνιστεί ήδη σε αυτή τη φάση και ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. Εννοείται πάντως πως δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμάς, κάθε ημιτελικός είναι ένας τελικός. Μπάσκετ παίζουν οι ομάδες και οι παίκτες, όχι οι προπονητές. Αυτονόητο είναι ότι σέβομαι πάντα τον αντίπαλο, κάθε αντίπαλο, ενώ αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να εκπροσωπείται σε ένα τέτοιο υψηλού επιπέδου τουρνουά».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Στη διάρκεια της σεζόν πίεσα τους παίκτες μου να φτάσουν στα όριά τους, αλλά στα τελευταία δύο ματς δεν χρειαζόταν, όλοι κατάλαβαν πως έπρεπε να δώσουν το μάξιμουμ. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήμουν νευρικός, γιατί πιστεύω στην ομάδα. Αρκετές φορές φέτος αποδείξαμε το μαχητικό μας πνεύμα και μετά τη νίκη στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς ήξερα πως δεν πρόκειται να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Είναι ευκαιρία ζωής. Απλώς, πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο»