Επιστολή του Βασιλακόπουλου με αιχμές για την FIBA! (pic)

Επιστολή του Βασιλακόπουλου με αιχμές για την FIBA! (pic)

Επιστολή του Βασιλακόπουλου με αιχμές για την FIBA! (pic)

Επιστολή-έκπληξη στη FIBA απέστειλε η ΕΟΚ και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με την οποία εμμέσως πλην σαφώς εκφράζει ενστάσεις για τον τρόπο που η Παγκόσμια Ομοσπονδία χειρίζεται την διαμάχη με την Euroleague.  

Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και στην ήπια στάση που κράτησε η FIBA απέναντι στην Euroleague στο διάστημα της πρώτης διάσπασης (2000-01), τονίζει ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο, η Euroleague, προπορεύεται της FIBA το τελευταίο διάστημα και αφήνει να εννοηθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα έπρεπε να έχει κινηθεί πολύ πιο γρήγορα και με πιο σκληρή στάση, προκειμένου να αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής:

«Όπως υπογράμμισα αρκετές φορές στο παρελθόν, δεν μπορούμε να πραγματοποιούμε συναντήσεις και συζητήσεις αυτού του επιπέδου χωρίς σοβαρή προετοιμασία, χωρίς να θέτουμε συγκεκριμένες θέσεις και στόχους, καθώς και καθορισμό των τακτικών μας. Aυτό πρέπει να υλοποιείται μέσω της διαβούλευσης και πιθανής εμπλοκής των σημαντικότερων παραγόντων και συμμάχων, από την πλευρά μας. Έχω ζητήσει επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες να πραγματοποιήσουμε ακόμα μια συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των πιο σημαντικών Εθνικών Ομοσπονδιών, ωστόσο αυτή η πρόταση απορρίφθηκε.

...Για πρώτη φορά δείχνετε να ανέχεστε την ακατάλληλη χρήση του όρου "επαγγελματικό μπάσκετ" σε μία διαπραγμάτευση. Αυτή η έννοια χρησιμοποιείται από την Euroleague με το σκεπτικό πως μόνο οι σύλλογοι που συνεργάζονται είναι "επαγγελματικά". Αυτό σημαίνει πως εμείς, ο υπόλοιπος μπασκετικός κόσμος στην Ευρώπη, δεν είμαστε επαγγελματίες. Δηλαδή, είμαστε ερασιτέχνες και ανεύθυνοι; Αυτό είναι μία προσβολή. Πως είναι δυνατόν να αποδέχεστε να συζητήσετε μαζί τους σε αυτή την βάση με αυτή την διάκριση που καταργήθηκε τον προηγούμενο αιώνα; Μπορούμε ποτέ να δεχτούμε να διαιρεθεί το Ευρωπαϊκό μπάσκετ σε μία μικρή και σε μία μεγάλη ελίτ με χιλιάδες πληβείους; 

...Τέλος, φοβάμαι πως έχετε εκχωρήσει την πολιτική δράση της FIBA, από τους ανθρώπους του μπάσκετ σε δικηγορικά γραφεία. Ίσως εκεί εξηγείται το γεγονός πως έχουμε δυσκολίες στο να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα. Έχω κάποιες θέματα να αναφέρω τα οποία πρέπει να σχολιάσω (όπως η προστασία των συμφερόντων σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά προτιμώ αυτό να το κάνω προφορικά από κοντά μαζί μας»

Best of internet