«Δημήτρη, με στεναχώρησες, αλλά δεν σου κρατάω κακία»

«Δημήτρη, με στεναχώρησες, αλλά δεν σου κρατάω κακία»

Ο Γιάννης Μπουρούσης γράφει στο gazzetta.gr για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έτυχε να παίξω κι εγώ στο τελευταίο παιχνίδι σου στην Ευρωλίγκα.

«Δημήτρη, με στεναχώρησες, αλλά δεν σου κρατάω κακία»

Φίλε Μήτσο,

Νιώθω την ανάγκη να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ που στην πρώτη μου διοργάνωση με την Εθνική ανδρών, αμούστακο παιδάκι στο Βελιγράδι, μ' έκανες να ζήσω εκπληκτικές στιγμές.

Με τον τρόπο σου, με ώθησες να αγαπήσω όσο καμία άλλη, τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και συνολικά, να βιώσω αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία ενός αξέχαστου Ευρωμπάσκετ!

Συνέβαλες τόσο καθοριστικά στην μεγάλη ανατροπή του ημιτελικού με τη Γαλλία, έβαλες τις βάσεις για να αναδειχθούμε πρωταθλητές Ευρώπης και να επιστρέψουμε μετά από χρόνια στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ κι εγώ προσωπικά, θα σου είμαι πάντα ευγνώμων!

Οφείλω να παραδεχθώ ότι σε συλλογικό επίπεδο και ειδικότερα στα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, με έχεις στενοχωρήσει πολλές φορές, αλλά να σου πω κάτι;

Δεν σου κρατάω κακία, γιατί σε τελική ανάλυση, πέρα από τις νίκες, τις ήττες, τους τίτλους και τις διακρίσεις, αυτό που μετράει περισσότερο στο πλαίσιο της κοινής διαδρομής μας, είναι η ζεστή ανθρώπινη σχέση που είχαμε πάντα.

Γι' αυτό λοιπόν, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έτυχε να παίξω κι εγώ στο τελευταίο παιχνίδι σου στην Ευρωλίγκα.

Πέρα από τον «διαμαντένιο» χαρακτήρα σου, είσαι ένας από τους λίγους παίκτες, που με τον τρόπο που έπαιξαν, άφησαν τόσο έντονα το στίγμα τους στην διοργάνωση.

Θέλω να σου ευχηθώ να έχεις πάνω απ' όλα υγεία και από 'δω και στο εξής, να χαίρεσαι όσο περισσότερο γίνεται την οικογένειά σου.

Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μας, αν η ζωή μετά το μπάσκετ, θα περιστραφεί γύρω από το άθλημα που αγαπάμε.»

Με τιμή

Γιάννης Μπουρούσης

Best of internet