FIBA: To Eurocup να γίνει Champions League!

Gazzetta team
FIBA: To Eurocup να γίνει Champions League!

bet365

Οι προθέσεις της FIBA έγιναν πλέον γνωστές κι ο διάλογος με τη Euroleague αναμένεται να συνεχιστεί...

Ο... πόλεμος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ωστόσο φαίνεται ότι οι δύο πλευρές «δουλεύουν», ώστε να βρεθεί μία λύση, με κοινό στόχο το καλό του αθλήματος. Η FIBA, λοιπόν, έστειλε την πρόταση της προς τη Euroleague και σύμφωνα με το Sportando το βασικό της αίτημα είναι η κατάργηση του Eurocup και η διεξαγωγή του Champions League υπό τη δική της αιγίδα βέβαια.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δείχνει διατεθειμένη να συμφωνήσει στην αποζημίωση που θα παίρνουν οι σύλλογοι για την συμμετοχή παικτών στις Eθνικές ομάδες, δέχεται να διατηρήσει η Euroleague την βασική της διοργάνωση, ενώ συζητά και το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες στην Euroleague από 16 σε 24.

Αναλυτικά:

-H ECA θα διοργανώσει την Euroleague ως πρώτη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και μία θέση θα δίνεται στην ομάδα που θα κατακτήσει το Champion League. Οι 11 ομάδες που έχουν άδεια Α θα συμμετέχουν κανονικά στη διοργάνωση, αλλά θα υπάρχουν και επιπλέον θέσεις για τις ομάδες του Champions League (ως 4 αν ο αριθμός των ομάδων της Εuroleague αυξηθεί στις 24).

Με τον ηγέτη του σε καλή βραδιά, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-0. Θα απαντήσει ο «δικέφαλος»; Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Ολυμπιακός - ΑΕΚ, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Σπανούλης σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

-Το Champions League θα αποτελεί την δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση (σ.σ. ζητά δηλαδή κατάργηση του Eurocup) και οι ομάδες – εξαιρούνται οι 11 που έχουν υπογράψει στην Euroleague – θα συμμετέχουν σε αυτού βάσει της θέσης που θα παίρνουν στα εγχώρια πρωταθλήματα.

– H FIBA Europe θα διοργανώσει το FIBA Europe Cup, το οποίο θα αποτελεί την τρίτη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

– Θα υπάρχει ένα κοινό καλεντάρι, το οποίο δεν θα έρχεται σε κόντρα με το πρόγραμμα των εγχώριων πρωταθλημάτων.

– Ολες οι ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις πρέπει να δίνουν τους παίκτες τους στις Eθνικές βάσει του πλαισίου που ισχύει και σήμερα.

– Η FIBA, η FIBA Europe και οι εγχώριες Oμοσπονδίες θα παράσχουν επαρκή ασφάλεια για τους διεθνείς παίκτες.

-Η FIBA έχει τροποποιήσει το καταστατικό της και βάσει αυτού προβλέπεται να δίνονται κέρδη και στους συλλόγους με διεθνείς παίκτες.

-Η ΕCA θα κάνει μία ετήσια πληρωμή αλληλεγγύης, ώστε να βελτιωθούν η δεύτερη και η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

-Η FIBA είναι έτοιμη να αποδεχτεί το μοντέλο της Euroleague για την σεζόν 2016-17, αλλά μπορεί να χρειαστεί η σταδιακή του αλλαγή, ώστε στην πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να συμμετέχουν μέχρι 24 ομάδες.

– Η FIBA είναι άκρως αντίθετη με την πρόταση της ECA, η οποία επιθυμεί 40 ομάδες να παραμείνουν υπό την σκέπη της.

 

Τελευταία Νέα