Νέο «ναυάγιο» στη συνάντηση FIBA - Εuroleague!

Gazzetta team
Νέο «ναυάγιο» στη συνάντηση FIBA - Εuroleague!
H FIBA και η Euroleague κάθισαν στο ίδιο τραπέζι στο Μόναχο, συζήτησαν για περίπου 4 ώρες κι εν τέλει συμφώνησαν να... συνεχίσουν να διαφωνούν. Νέο ραντεβού προσεχώς.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα στο Μόναχο με κύριο θέμα τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές οργανώσεις. Εκεί, βρέθηκε τόσο ο Γιώργος Χαλβατζάκης κι ο Γιώργος Σκινδήλιας από τη μεριά του Ολυμπιακού, όσο και οι Μαουρίτσιο Ζεραρντίνι (Φενέρμπαχτσε), Ντέιβιντ Φέντερμαν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Σιμόν Μιζράχι (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Χουάν Κάρλο Σάντσεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζόρντι Μπερτομέου (Euroleague), Έντουαρντ Tζ. Σκοτ (Euroleague).

Το κλίμα για... κατάπαυση πυρός υπήρχε, αλλά η συμφωνία θα πρέπει να περιμένει, παρά τις προτάσεις και των δύο πλευρών.

Η Euroleague δημοσίευσε τις προτάσεις, απ' τις οποίες ξεχωρίζουν:

- Η εξάλειψη κάθε τιμωριών συλλόγων κι εθνικών ομάδων, σεβόμενοι τόσο την ελευθερία των συλλόγων ν' αποφασίσουν το μέλλον τους όσο τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων στις διοργανώσεις, στις οποίες έχουν προκριθεί, και την τροποποίηση αυτών των κανόνων και κανονισμών, οι οποίοι προς το παρόν επιτρέπουν την επιβολή τέτοιων τιμωριών.

- Η ενσωμάτωση της FIBA και της Euroleague στη νέα διακυβέρνηση και δομή των διοργανώσεων, με τη Euroleague να εξακολουθήσει να διαχειρίζεται τις πρώτες τη τάξει ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, προς το παρόν με τη συμμετοχή 40 συλλόγων, και με τη FIBA να διαχειρίζεται τις δεύτερες τη τάξει.

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε συμφωνία ως προς το πώς θα γίνει το μοίρασμα των ομάδων ανά διοργάνωση, ενώ η FIBA δε δέχτηκε να εξαλείψει κάθε τιμωρία που αφορά σύλλογο κι εθνική ομάδα.

Έτσι οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν ξανά στο άμεσο μέλλον.