Με ακόμα λιγότερα ο Ντιρκ για να πάρει παικταράδες το Ντάλας!

ΑΝΟΙΓΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟ SALARY CUP

Με ακόμα λιγότερα ο Ντιρκ για να πάρει παικταράδες το Ντάλας!

Με ακόμα λιγότερα ο Ντιρκ για να πάρει παικταράδες το Ντάλας!

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι χρησιμοποιεί όρο στο συμβόλαιό του για να μείνει ελεύθερος και να ξαναυπογράψει στους Μάβερικς με λιγότερα χρήματα και... καλύτερους συμπαίκτες. 

Τα δύο μοναδικά πράγματα σε σχέση με το μπάσκετ που νοιάζουν τον Ντιρκ Νοβίτσκι είναι η διασκέδαση και το κυνήγι ενός πρωταθλήματος. Με αυτά τα δεδομένα ο Γερμανός θα παραμείνει στους Μάβερικς (που περνάει καλά) και θα κάνει χρήση του όρου στο συμβόλαιό του να μείνει ελεύθερος. Όχι για να αποχωρήσει, αλλά για να μειώσει τις αποδοχές του, να ανοίξει χώρο στο salary cup ώστε να προσελκύσουν ποιοτικούς παίκτες (και να διεκδικήσει τον τίτλο στο ΝΒΑ).

Ο Νοβίτσκι εξήγησε τις σκέψεις του... «Είχαμε ακόμη έναν χρόνο στο συμβόλαιο, αλλά νομίζω πως είναι το σωστό. Θα κάτσουμε με τον Μαρκ (Κιούμπαν, ιδιοκτήτης) και τον Ντόνι (πρόεδρος & γενικός διευθυντής) μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα προσπαθούμε να δούμε πώς θα βελτιώσουμε πάλι την ομάδα. Απ' την κατάκτηση του τίτλου (2011) και μετά έχουμε εξελιχθεί σε ομάδα πρώτου γύρου στα playoffs (4/4 συμμετοχές/αποκλεισμοί στον πρώτο γύρο). Έχουμε τερματίσει έβδομοι, όγδοοι... Έχουμε κερδίσει λίγες αναμετρήσεις στα playoffs κι ο στόχος ήταν ν' αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο στα τελευταία χρόνια μου, επομένως πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες, κάποιες σκέψεις, να σκεφτούμε μαζί τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς θα πλησιάζουμε στην αγορά των free agents και στο draft. Μακάρι αυτή η κίνηση να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, ώστε να γίνουμε πάλι καλύτεροι, ν' ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Θα δούμε πώς θα πάει».

Θυμίζουμε πως ο Γερμανός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν περνάει από το μυαλό του η σκέψη της αποχώρησης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω, ένιωσα υπέροχα αυτή τη σεζόν», είπε χαρακτηριστικά κι εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο, αν σκεφτούμε πως μόνο αυτός, ο Τζαμπάρ και ο Μαλόουν είχαν τέτοιους μέσους όρους στα 37τους χρόνια στο ΝΒΑ!

 

 

Best of internet