Τα «καμπανάκια» και ο Ζντοβτς που κρατά σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό

Τα «καμπανάκια» και ο Ζντοβτς που κρατά σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό

Τα «καμπανάκια» και ο Ζντοβτς που κρατά σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει τις σκέψεις του λίγο πριν ξεκινήσει η σειρά των playoffs με την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην άβολη θέση να ασχολείται με τα ελληνικά playoffs και όχι με το Final 4. Αν κι έχουν περάσει μέρες ακόμη να το χωνέψω. Σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά σημασία δεν έχει τι κάνω εγώ, αλλά οι πρωταγωνιστές.

Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός οφείλει να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο ένας εκ των δύο στόχων του φέτος. Στην Euroleague απέτυχε. Άπειρες δικαιολογίες για αυτό, άλλες στέκουν και άλλες όχι όμως μην σκαλίσουμε τα παλιά...

Αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας μάλιστα η σεζόν θα είναι αποτυχημένη. Και σε αυτή την περίπτωση δε θα στέκουν δικαιολογίες, εκτός αν (χτυπάμε ξύλο) τραυματιστούν και δεν αγωνιστούν δύο βασικοί παίκτες.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο τεράστια πλεονεκτήματα, δύο μεγάλα «καμπανάκια» αν προτιμάτε που όχι μόνο δεν τον αφήνουν να «λουφάρει», αλλά τον έχουν πεισμώσει. Και το πείσμα είναι καλό στον πρωταθλητισμό.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Νο1:

Πριν τον τελικό υπάρχει ο ημιτελικός (τρομερή ανακάλυψη έκανα) με την ΑΕΚ.

Τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου ήταν ντέρμπι. Στο ΣΕΦ το ματς παιζόταν μέχρι το 35'-36' και στο ΟΑΚΑ κρίθηκε στην 2η παράταση.

Η εξέλιξη των δύο αυτών αγώνων υπάρχουν στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι θα μπουν στη σειρά απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι, διότι στο πρόσφατο παρελθόν (τα δύο ματς ντε) ξέρουν ότι δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Νο2:

Ο Γιούρι Ζντοβτς μετά το 2-1 επί του ΠΑΟΚ ανέφερε σε δηλώσεις του πως, «δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τον Ολυμπιακό». Αν ο Σλοβένος το έκανε για να να τονώσει το ηθικό των παικτών του, οκ.

Αν το έκανε γιατί το πιστεύει τότε υπάρχει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Ένα πρόβλημα αλαζονείας και υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων, το οποίο είναι «λουκούμι» για τον Ολυμπιακό. Δε ξέρω αν ο Σφαιρόπουλος έχει τοιχοκολλήσει τη συγκεκριμένη δήλωση στα αποδυτήρια ώστε να την βλέπουν οι παίκτες του, αλλά θεωρώ πως ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε ένα δώρο... ψυχολογίας στον Ολυμπιακό για να εμφανιστεί στη σειρά ακόμη πιο προσηλωμένος.

Σε τέτοιες καταστάσεις είναι προτιμότερο να δείχνεις ταπεινότητα (ειδικά όταν έχεις δυσκολευτεί με τον ΠΑΟΚ) και να κρατάς χαμηλούς τους τόνους ώστε να «κοιμίσεις» τον αντίπαλο παρά να τον τσιγκλάς.

ΥΓ: Θέλω να εκφράσω ορισμένες σκέψεις με σεβασμό στην ΑΕΚ γιατί αποτελεί σημαντικό οργανισμό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. 'Ενδοξο παρελθόν, ενδεχομένως λαμπρό μέλλον δε σημαίνει τίποτα στο παρόν. Χρειάζεται δουλειά να ανέβεις. Ένα ένα τα σκαλιά. Στην ΑΕΚ έχω την εντύπωση πως προσπαθούν να τα ανέβουν τρία τρία. Ασχολούνται με το κάθετι λες κι έχασαν την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνουν με buzzer beater στο 5ο ματς των playoffs.

Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ομάδα οι οποίοι αντί να κάνουν τη δουλειά τους, παραγοντίζουν και κοιτάνε την αυτοπροβολή τους, τότε το «λαμπρό μέλλον» θα αργήσει.

Με 4.000.000 μπήκε τετράδα με τον ΠΑΟΚ να την ταλαιπωρεί αρκετά. Δηλαδή ο Άρης και η Κηφισιά με τα χρήματα που επένδυσαν τι πρέπει να κάνουν; Να κάνουν φιέστα;

ΥΓ 2: Αποτελεί τεράστια ασέβεια προς τους παίκτες του Ολυμπιακού (και όλων των ομάδων σε όλα τα αθλήματα) οι οποίοι προπονούνται καθημερινά, ιδρώνουν με σκοπό να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, να ακούν συνέχεια για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει το καλοκαίρι.

Προσωπικά αρνούμαι οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι και την επόμενη μέρα του τελευταίου τελικού (Βασικά ελπίζω τη μέθεπομενη αφού θα ήθελα να ήμουν μεθυσμένος την επόμενη).

ΥΓ 3: Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους σας και στις οικογένειές σας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.