Τελεσίγραφο στην ΑΕΚ μέχρι τη Μ. Τετάρτη: Ή στη FIBA ή πουθενά!

Τελεσίγραφο στην ΑΕΚ μέχρι τη Μ. Τετάρτη: Ή στη FIBA ή πουθενά!

Gazzetta team
Τελεσίγραφο στην ΑΕΚ μέχρι τη Μ. Τετάρτη: Ή στη FIBA ή πουθενά!

bet365

Το τελεσίγραφο της FIBA μέσω της ΕΟΚ είναι από σήμερα (25/4) το πρωί στα χέρια της ΑΕΚ και την καλεί να υπογράψει στο Champions League, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Με επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία, επικαλούμενη τα έγγραφα της FIBA, η «Ενωση» καλείται μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη να έχει πει «ναι» στο Champions League, διαφορετικά αποκλείεται από κάθε ευρωπαϊκή και εγχώρια διοργάνωση!

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όχι μόνο δεν απαιτεί από την ΑΕΚ να αφήσει το Eurocup, αλλά της βάζει το μαχαίρι στο λαιμό για συμμετοχή στη δική της διοργάνωση, έστω κι αν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

Η FIBA προχωρά σ' αυτή την κίνηση, την απαίτηση δηλαδή να υπογραφεί άμεσα η συμφωνία της ΑΕΚ με το Champions League, καθώς η «Ενωση» θα είναι μία από τις ομάδες που καλούνται να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη σειρά με τον ΠΑΟΚ.

Ακόμη κι αν τελικά αποκλειστεί, θα έχει τερματίσει 5η στην Α1 και παίρνει το εισιτήριο για την Ευρώπη, καθώς η Ελλάδα διαθέτει τρεις θέσεις στο Champions League, οι δύο με απευθείας συμμετοχή και η μία με προκριματικά.

Ωστόσο, στην ΑΕΚ εκφράζουν ενστάσεις και υποστηρίζουν πως μ' αυτή την απαίτηση, πριν καν τελειώσει η σειρά των αγώνων, η FIBA ακολουθεί την Euroleague και αυτοαναιρείται προσκαλώντας ομάδες που δεν εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους από την τελική κατάταξη στα εγχώρια πρωταθλήματα.

 

Τελευταία Νέα