Κιριλένκο: «Δεχθήκαμε τελεσίγραφο και δεν είχαμε άλλη επιλογή»

Gazzetta team
Κιριλένκο: «Δεχθήκαμε τελεσίγραφο και δεν είχαμε άλλη επιλογή»

bet365

Το σκεπτικό της απόφασης της ρωσικής ομοσπονδίας να τιμωρήσει όσες ομάδες πάνε στο EuroCup εξήγησε ο Αντρέι Κιριλένκο σε συνέντευξή του.

Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ τόνισε πως ουσιαστικά ακολούθησε τις οδηγίες της FIBA, η οποία έστειλε τελεσίγραφο στις 15 Απριλίου.

«Στις 15 Απριλίου πήραμε ένα γράμμα από την FIBA, σχετικά με τον αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό προέκυψε από την ανακοίνωση της VTB League για τις ομάδες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο Eurocup. H Ρωσική Ομοσπονδία είναι μέλος της FIBA, και, συνεπώς, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οπότε. υπακούσαμε στις εντολές και δεν μπορούμε να τις παραβιάσουμε. Η VTB League ακολουθούσε τις οδηγίες της FIBA, κάτι που άλλαξε στις 15 Απριλίου. Τότε, το γράμμα που πήραμε είχε την μορφή τελεσιγράφου. Είχαμε, πρακτικά, δύο επιλογές. Είτε να υπακούσουμε στις προσταγές της FIBA, είτε η Ρωσία θα έμενε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο απλό», είπε αρχικά ο Κιριλένκο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η ρωσική ομοσπονδία, λέγοντας:
«Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε. Αν δεν τους ακολουθούμε, ποιο το νόημα να τους αποδεχόμαστε; Αγαπάμε τους συλλόγους μας και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε. Όλα πρέπει να γίνονται όμως με κανόνες. Δεν φερθήκαμε δειλά απέναντι στα κλαμπ. Λειτουργήσαμε απλά στο πλαίσιο του νόμου»

 

Τελευταία Νέα