ΕΟΚ: «Θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να εφαρμοστεί το καταστατικό της FIBA» (pic)

ΕΟΚ: «Θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να εφαρμοστεί το καταστατικό της FIBA» (pic)

Gazzetta team
ΕΟΚ: «Θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να εφαρμοστεί το καταστατικό της FIBA» (pic)

bet365

Επιστολή-απάντηση στη FIBA απέστειλε η ΕΟΚ, με την οποία δεσμεύεται να λάβει όλες τις εκείνες τις αποφάσεις που απαιτούνται για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι εθνικές ομάδες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία δηλώνει πως δεν υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις «παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της Euroleague» και τονίζει πως δεν επιτρέπει σε κανένα σωματείο να υπογράψει συμφωνία μαζί της.

Παράλληλα, η ΕΟΚ κάνει γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο και προφανώς θα ληφθούν αποφάσεις.

Η επιστολή της ΕΟΚ:

«Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές .

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBA Europe και η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως.»

 

Τελευταία Νέα