Ντάριους Ανταμς: Τα 4 «όχι» των ελληνικών ομάδων στον εκτελεστή του ΟΑΚΑ!

Άρης Λαούδης
Ντάριους Ανταμς: Τα 4 «όχι» των ελληνικών ομάδων στον εκτελεστή του ΟΑΚΑ!
Ο Ντάριους Ανταμς εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό με τα απίθανο τρίποντα στο φινάλε και το gazzetta.gr θυμάται τις τέσσερις φορές που οι ελληνικές ομάδες απέρριψαν την περίπτωσή του!

Υπήρξαν στιγμές στον τρίτο προημιτελικό του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ που αισθανόσουν να θες να μπεις στην τηλεόραση, να πιάσεις τον Ανταμς από τον... γιακά και να του πεις «τι κάνεις ρε φίλε;».

Το ρεσιτάλ του Αμερικάνου θύμισε το αντίστοιχο ρεσιτάλ του Ερντογάν στο ΟΑΚΑ, όταν η τότε Τάου απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Final 4 με 20.000 κόσμο να μην πιστεύει αυτό που έβλεπε...

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ανταμς είναι πως ο Αμερικανός που τα έβαζε μα κάθε τρόπο και με οποιονδήποτε αντίπαλο μπροστά του, θα μπορούσε να ήταν στην Ελλάδα αυτή την στιγμή, αν μία από τις τέσσερις φορές που προτάθηκε, είχε ειπωθεί το «ναι»!

Ο Ανταμς έχει προταθεί τρεις φορές στον Ολυμπιακό (2013, 2014 και μία στην εποχή Σφαιρόπουλου), ενώ το καλοκαίρι του 2015 προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό επί Τζότρτζεβιτς, αλλά η περίπτωσή του απορρρίφθηκε!

Προφανώς και οι δύο ελληνικές ομάδες πίστεψαν ότι ο Ανταμς δεν έχει δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο και προτίμησαν τη σιγουριά ενός παίκτη με περισσότερες εμπειρίες απ' ό,τι o 26χρονος γκαρντ που εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό με 24 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι.

Την περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη απέρριψε ένας ακόμη Ελληνας προπονητής, ο Βαγγέλης Αγγέλου, όταν κάθισε ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Εφες.

Οσο για το κασέ του; Είναι σαφές πως το ζήτημα σε όλες τις περιπτώσεις δεν ήταν το οικονομικό, καθώς το συμβόλαιο του Ανταμς με τη Λαμποράλ δεν ξεπερνά αυτή τη στιγμή τις 500.000 δολάρια.