Κακαρούδης: «Ο κόσμος θα μας δώσει φτερά για να φτάσουμε στο στόχο μας»

Κακαρούδης: «Ο κόσμος θα μας δώσει φτερά για να φτάσουμε στο στόχο μας»

Κακαρούδης: «Ο κόσμος θα μας δώσει φτερά για να φτάσουμε στο στόχο μας»

bet365

Στην παρουσία του κόσμου στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Κώστας Κακαρούδης, που τόνισε ότι μπορεί να δώσει... φτερά στον ΠΑΟΚ προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

Ο έμπειρος φόργουορντ του «δικεφάλου» μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μίλησε για τον νέο ρόλο που έχει στον ΠΑΟΚ, αλλά και την καλή αντίδραση της ομάδας του όταν ο αντίπαλος είναι δύσκολος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει το προβάδισμα:
«Στην καλή μας μέρα, με συγκέντρωση, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Η πρόκριση είναι στο δικό μας χέρι. Το δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, είναι δεδομένο πως δεν εφησυχάζουμε. Επιδίωξή μας είναι να παίξουμε με πάθος, δύναμη και να μη δώσουμε το περιθώριο στην ΑΕΚ να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει. Χρειάζεται να φανούμε ακόμη πιο δυνατοί, σε σχέση με την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, για να φτάσουμε στη νίκη. Εχουμε, πλέον, το πλεονέκτημα έδρας, το άγχος υφίσταται περισσότερο στον γηπεδούχο, η ΑΕΚ είναι καλή και έμπειρη ομάδα. Νομίζω πως έχουμε να περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ:
«Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα από την αρχή της σεζόν, ήταν ένα παιχνίδι, όμως, που το περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που μαζευτήκαμε στην ομάδα. Ολοι γνωρίζουμε πως τα πλει οφ είναι το «ζουμί» του πρωταθλήματος: παλεύεις για να αποκτήσεις το πλεονέκτημα έδρας, αν το χάσεις, θέλεις να το πάρεις πίσω. Αν δεν το έχεις, το διεκδικείς. Εμείς ήμασταν στη δεύτερη περίπτωση. Πιστεύαμε πολύ, πριν από τον πρώτο αγώνα, ότι μπορούμε να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ, παρόλο που μας έτυχε την τελευταία στιγμή και η απουσία του Σοφοκλή. Εχουμε δείξει ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να «χτυπήσει» όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας. Το χαρακτηριστικό μας φέτος είναι πως δεν εγκαταλείπουμε καμία μάχη. Ακόμη και να βρεθούμε πίσω με μεγάλες διαφορές, το παλεύουμε! Το ίδιο κάναμε και στο ΟΑΚΑ. Διορθώσαμε λάθη μας, μετά το -17 που βρεθήκαμε να χάνουμε, ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για την καλή αντίδραση της ομάδας όταν έχει δύσκολο αντίπαλο:
«Νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό. Το ότι αντιδράμε στα δύσκολα, δείχνει ότι η ομάδα έχει ποιότητα και μπορεί να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε, ακόμη και σε παιχνίδια που φαίνονται χαμένα. Δεν έχουμε βρει εξήγηση για τα- θεωρητικά πάντα- ευκολότερα ματς που χάσαμε φέτος. Ισως η κούραση της σεζόν να έπαιξε ρόλο σε αυτά, η κακή μέρα, τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχαμε από την αρχή της χρονιάς».

Για τη δική του βοήθεια:
«Είχα δύσκολη σεζόν πέρυσι, όλα πήγαν καλά, όμως, η αποκατάσταση έγινε όπως έπρεπε. Ο κάθε προπονητής, από εκεί και πέρα, κατανέμει ρόλους στην ομάδα. Ο ρόλος μου φέτος στον ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένος. Προσπαθώ να εκτελώ τις εντολές που έχω με τον καλύτερο τρόπο, για να βοηθώ την ομάδα μου. Είχα μάθει σε άλλο στυλ παιχνιδιού στις προηγούμενες ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκα, έπαιρνα περισσότερες προσπάθειες. Κάθε ομάδα, όμως, έχει τις δικές της ανάγκες και τα δικά της πιστεύω. Είμαι στρατιώτης του ΠΑΟΚ και ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω με χαρά».

Για τον κόσμο που περιμένει το Σάββατο:
«Μας έχουν λείψει φέτος οι φίλαθλοι μας. Κατανοούμε, βέβαια, ότι ζούμε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, κάθε σπίτι έχει προβλήματα. Το να είναι κοντά μας στο δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα μας δώσει… φτερά για να κατακτήσουμε το στόχο μας. Στο φινάλε, θα χαρούν και αυτοί με την ενδεχόμενη μεγάλη νίκη μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα