Χατζηβρέττας: «Σωστή η απόφαση του Διαμαντίδη»

Χατζηβρέττας: «Σωστή η απόφαση του Διαμαντίδη»

Χατζηβρέττας: «Σωστή η απόφαση του Διαμαντίδη»

bet365

Ο Νίκος Χατζηβρέττας θεωρεί πως η απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να ολοκληρώσει την καριέρα του στο τέλος τη σεζόν είναι σωστή και πως δεν πιστεύει πως θ' αλλάξει την απόφασή του.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας φιλοξενήθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους σπουδαστές. Ο παλαίμαχος άσος και συμπαίκτης του Δημήτρη Διαμαντίδη τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ηρακλή και την Εθνική απάντησε σε ερώτηση για την απόφαση του «3D» ν' αφήσει την ενεργό δράση: «O Δημήτρης Διαμαντίδης είναι 36 χρονών και ξέρει ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτόν. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει την απόφασή του την οποία και στηρίζω απόλυτα».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως: «τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή», ενώ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη της Εθνικής Ελλάδος».

Όσο για το Mundobasket της Ιαπωνίας: «Το 2006 κατορθώσαμε το απίστευτο, κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς στον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας. Δυστυχώς, δεν διαχειριστήκαμε σωστά αυτόν τον άθλο, χάσαμε την συγκέντρωσή μας και έτσι γνωρίσαμε μια πολύ βαριά ήττα στον τελικό από την Ισπανία που ήταν μια υπερδύναμη. Δεν έφταιξε μόνο η κούραση».

Ο 39χρονος πρώην διεθνής άσος τόνισε το πόσο λείπει η Ευρωλίγκα από την συμπρωτεύουσα λέγοντας πως: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη από την συμμετοχή των ομάδων της στην Ευρωλίγκα καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην πόλη μας και στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους πρωταθλητές από τους αθλητές, όντας ένας από αυτούς, ο Νίκος Χατζηβρέττας είπε: «Σίγουρα η ομαδικότητα και η αγάπη για το άθλημα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν πρωταθλητή. Αυτά όμως δεν πρέπει να τα έχεις μόνο εσύ, αλλά και οι συμπαίκτες σου».

 

Τελευταία Νέα