Είναι η φετινή η τελευταία ευκαιρία των Θάντερ για τίτλο; (vids & pics)

Είναι η φετινή η τελευταία ευκαιρία των Θάντερ για τίτλο; (vids & pics)

Είναι η φετινή η τελευταία ευκαιρία των Θάντερ για τίτλο; (vids & pics)

bet365

Την ώρα που όλος ο πλανήτης που παρακολουθεί τα playoffs του ΝΒΑ ασχολείται με... τρεις ομάδες το gazzetta αποφάσισε να ασχοληθεί με μια ακόμη.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς προβάλλουν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος και άπαντες πιστεύουν πως η μοναδική ομάδα που μπορεί, από τη δυτική περιφέρεια, να την απειλήσει, είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ όποιος από τους δυο προκριθεί στον τελικό, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Σαν να βιαζόμαστε λίγο όμως! Η πρεμιέρα των playoffs έλαβε χώρα χθες με τέσσερις αναμετρήσεις και εκτός από την πολύ εύκολη νίκη των πρωταθλητών κόντρα στους Ρόκετς ξεχώρισε και η πολύ εμφατική νίκη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι και η παρέα του δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα προκειμένου να περιορίσουν το εκπληκτικό δίδυμο των Ντουράντ και Ουέστμπρουκ, οι οποίοι έχουν την (τελευταία) ευκαιρία να κάνουν την έκπληξη φέτος

Ο πιο ώριμος από ποτέ Ουέστμπρουκ

Παρατηρώντας κανείς αναμετρήσεις των Θάντερ στην κανονική περίοδο το σημαντικότερο συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγάλει ήταν για την ωριμότητα του Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Ο εκρηκτικός γκαρντ της Οκλαχόμα δείχνει να καταφέρνει να τιθασεύσει το τεράστιο ταλέντο και την ενέργειά του, διοχετεύοντας τα με πολύ πιο παραγωγικό τρόπο από ότι άλλες σεζόν.

Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 23,5 πόντους, 10,4 ασίστ και 7,8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, πετυχαίνοντας κάτι ασύλληπτο με τα 18 τριπλ νταμπλς που «έγραψε» κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το καλύτερο δίδυμο στο ΝΒΑ

Σημαντικότερο στοιχείο από τα παραπάνω είναι η δυνατότητά του να συνεργάζεται με τον Κέβιν Ντουράντ, καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά της συνύπαρξής τους.

Οι 27χρονος φόργουορντ των Θάντερ μετρά φέτος 28.2 πόντους, 5 ασίστ και 8,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και μαζί με τον διόσκουρό του αποτελούν μακράν του δευτέρου το καλύτερο δίδυμο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι ρόλοι τους πλέον έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, με τον Ντουράντ να είναι το πρώτο βιολί των επιθέσεων, οι οποίες όμως πάντα περνάν από τα χέρια του Ουέστμπρουκ.

Η διοίκηση των Θάντερ έχει καταφέρει να πλαισιώσει τους 2 σταρ με ένα αρκετά καλό και ανταγωνιστικό ρόστερ από το οποίο μπορεί να λείπει η εμπειρία των playoffs, ωστόσο αυτό είναι κάτι το οποίο χτίζεται στην πορεία.

Η τελευταία τους ευκαιρία

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν κατά καιρούς βγαίνει στο προσκήνιο και μια νέα ομάδα-προορισμός για τον Κέβιν Ντουράντ.

Το συμβόλαιο του «KD» λήγει σε μερικούς μήνες και οι... ειδικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο ηγέτης των Θάντερ θα αποχωρήσει από την Οκλαχόμα, προκειμένου να βρει την ομάδα, με την οποία θα κατακτήσει (τουλάχιστον) ένα πρωτάθλημα.

Πράγματι, ο Ντουράντ δύσκολα θα παραμείνει στους Θάντερ, όσο κι αν λατρεύει, όπως έχει δηλώσει, να παίζει με τον Ουέστμπρουκ.

Ο μόνος τρόπος να ανατραπεί η κατάσταση και να αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες παραμονής του είναι να κατακτήσουν οι Θάντερ το πρωτάθλημα.

Κατά τη διάρκεια της regular season έχουν δείξει ότι μπορούν να κοντράρουν οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί στο διάβα τους, ακόμα και τους... ανίκητους Ουόριορς. Αν καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το... τέλος του δρόμου, τότε το μέλλον των Θάντερ, θα είναι σίγουρα καλύτερο από ότι προμηνύεται.

Αν πάλι όχι, τότε ο Κέβιν Ντουράντ θα φύγει φέτος, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να τον ακολουθήσει και ο Ουέστμπρουκ και η ομάδα της Οκλαχόμα θα αργήσει, όχι να ξαναδιεκδικήσει τον τίτλο, αλλά να ξαναμπει ακόμη και στα playoffs.

 

NBA Τελευταία Νέα