Μπουρούσης: «Άτυχος ο Παναθηναϊκός, τυχεροί εμείς»

Gazzetta team
Μπουρούσης: «Άτυχος ο Παναθηναϊκός, τυχεροί εμείς»
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην παράταση από τη Λαμποράλ Κούρσα με 82-78, με τον Γιάννη Μπουρούση να τονίζει πως οι Βάσκοι ήταν πιο τυχεροί από τους «πράσινους».

«Άτυχος ο Παναθηναϊκός, τυχεροί εμείς. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια, αυτός που το γυρίζει, κερδίζει και την παράταση, αλλά...», ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση ο διεθνής σέντερ, ο οποίος θα υποβληθεί σε εξετάσεις το Σάββατο (16/4), καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνούς σέντερ:

«Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως υπάρχει τεράστια κούραση γιατί δώσαμε το 110%. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό, ενώ πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους τραυματίες. Δεν μπορούμε να αντέξουμε με πέντε παίκτες σε τέτοιο επίπεδο και μία σειρά παιχνιδιών. Πρέπει να πάμε στο ΟΑΚΑ χαλαροί και χωρίς πίεση. Θα ενημερώσω τα παιδιά ότι θα υπάρχουν 20000 κόσμος και θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση έτσι ώστε να μην τα χάσουν».

Για την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Η ποιότητα του Διαμαντίδη είναι γνωστή. Μόνος του το γύρισε και το πήγε στην παράταση. Δεν χωράνε πολλά λόγια για τον Διαμαντίδη. Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Όταν χάνεις το πρώτο παιχνίδι με 20 πόντους πρέπει να κάνεις κάτι για να αφυπνήσεις του παίκτες σου. Να αλλάξεις την τακτική, να παίξεις καλύτερη άμυνα να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό αλλά ήταν άτυχοι στο τέλος και εμείς τυχεροί. Όταν ένα παιχνίδι πάει στην παράταση συνήθως το παίρνει η ομάδα που το γυρίζει. Ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα, αποθέματα ενέργειας, πίστη και επικρατήσαμε στις λεπτομέρειες».
Νωρίτερα, ο Γιάννης Μπορούσης είχε σχολιάσει, από τη μεικτή ζώνη: «Για μένα στο μυαλό μου υπάρχουν τρία παιχνίδια ακόμα. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε πάρα πολύ σωστά, βέβαια είχαμε ένα καθοριστικό λάθος όπου θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει το παιχνίδι και να μην πάει στην παράταση. Αλλά η κλάση του Διαμαντίδη και η ποιότητά του έφερε το ματς στην παράταση. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, γνωρίζω πολύ καλά την ατμόσφαιρα, υπάρχει πίεση. Εμείς πρέπει να πάμε χαλαρά, να μην πανικοβληθούμε, να απολαύσουμε το παιχνίδι κι ό,τι βγει. Εγώ έτσι θα το δω...».

Για το πως θα συμβουλέψει τους συμπαίκτες του ενόψει ΟΑΚΑ: «Τα παιδιά με ακούνε, ξέρω την κατάσταση μέσα στο ΟΑΚΑ και πιστεύω ότι θα τους προετοιμάσω. Πρέπει να πάμε και να είμαστε ήρεμοι για να παίξουμε όσο καλύτερα».

Τέλος, σχετικά με την δική του απόδοση: «Το θέμα δεν είναι ο Μπουρούσης. Εγώ προσπάθησα, όπως και κάθε παίκτης. Ομως σήμερα παίξαμε με μείον τέσσερις παίκτες, γιατί ήταν κι ο Πλάνινιτς τραυματίας. Παίξαμε στην ουσία έξι παίκτες, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, δώσαμε το 110% μέσα από την καρδιά μας για να κερδίσουμε».